Alanya'da DMD kas hastası küçük Taha Miraç Kevkir’in yurt dışındaki tedavisi için başlatılan bağış kampanyası, düzenlenen dev canlı yayın maratonuyla büyük bir dayanışma örneğine sahne oldu. Alanya Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonda Alanya adeta tek yürek oldu.

Devir teslim tamam: ALTSO Başkanı Tuna görevi devraldı
Devir teslim tamam: ALTSO Başkanı Tuna görevi devraldı
İçeriği Görüntüle

HASTANEDEN BÜYÜK İNDİRİM VE DESTEK MÜJDESİ

Kampanya sürecinde Dubai’deki hastane yetkilileriyle yürütülen görüşmeler sonucunda aileye sevindirici haber geldi. Taha Miraç’ın ameliyat olacağı hastane, tedavi maliyetinde 600 bin dolarlık (yaklaşık 28 milyon TL) indirim yapma kararı aldı. Ayrıca hastane; minik Taha ve ailesinin konaklama, ulaşım ve tedavi süresindeki tüm ikamet masraflarını karşılayacağını bildirdi. Sağlanan bu önemli imkânlar, toplanması gereken hedef tutarı ciddi oranlarda düşürdü.

CANLI YAYINDA REKOR BAĞIŞ

Alanya Belediyesi'nin sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan ve saat 00.00 itibarıyla sona eren canlı bağış maratonunda toplam 24 milyon 567 bin TL bağış toplandı. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, belediye başkan yardımcılıkları, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK yöneticileri ve çok sayıda hayırsever iş insanının telefonla bağış kabul ettiği maraton sonucunda kampanyadaki genel ilerleme %35'lik dilime ulaştı.

"ALANYA’DA HİÇBİR ÇOCUK SAHİPSİZ KALMAYACAK"

Canlı yayının ardından değerlendirmelerde bulunan Alanya Belediye Başkan Danışmanı Faruk Konukçu, Alanya’nın tüm dinamiklerinin bir araya geldiği tarihi bir güne tanıklık ettiklerini belirtti. Konukçu, "Ailenin 2 yıl önce başlattığı, bizim ise 16 aydır aktif olarak sürdürdüğümüz kampanyayı Alanya’mızın bütün dinamiklerini bir araya getirerek bugün sonlandırdık. Anne ve baba, 2 yıl sonra ilk defa yastığa başlarını huzurla koyup uyuyacaklar. Dayanışma yaşatır" diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Duygusal anlar yaşayan anne Şengül Kevkir ise hayatı boyunca unutamayacağı bir gün yaşadığını belirterek, "Bugün burada toplanan 24 milyon TL’lik rakam ve hastaneden aldığımız indirim müjdesiyle önümüzde çok az bir adım kaldığını umut ediyorum. Halkımızdan son bir destek, Taha Miraç için son bir dua daha bekliyorum" sözleriyle çağrıda bulundu.

Baba Fatih Kevkir de organizasyona katkı sunan herkese şükranlarını ileterek umutlarına bir adım daha yaklaştıklarını ifade etti. Başkan Osman Tarık Özçelik, Murat Levent Koçak ve Faruk Konukçu liderliğinde yürütülen bu anlamlı kampanya, Türkiye genelinde de büyük ses getirdi.