HABER - Gazete Alanya

Aslen Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde görülen et yiyen örümcek, bu günlerde Alanya’da sıklıkla görülmeye başlandı. Etle beslendiği için insanlara da saldıran bu örümcek türü vatandaşlar için tehdit oluşturuyor.

Gün içerisinde Alanya’nın bir kaç yayla kesiminde görülen "sarıkız" son olarak Demirtaş Sahil Sitesi Jandarma Karakolu yakınlarında bir evde oturan vatandaşın bahçesinde yakalandı. Gece vakti karşısına çıkan bu örümcekten oldukça korktuğunu ifade eden Önder Orhan, “Gece vakti bahçede dolaşırken parıldayan sarı bir örümceğe rastladım. Daha önce hiç böylesini görmemiştim o yüzden oldukça korktuk. Tedirginlikle yanına yaklaşıp üzerine terlikle vurarak bayıltarak ölmesini bekledim. Şimdi kendi evimizin bahçesine bile çıkamıyoruz. Uzun zamandır buralara ilaçlama yapılmadı. İlçe Tarım Müdürlüğüne haber verdik. Yetkililerden bir an önce gereğinin yapılmasını rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

"YERDEN 1 METRE ZIPLAYABİLİYORLAR, ETÇİLLER"

Bu örümcek cinsi yerden yaklaşık 1 metre yukarı zıplıyor ve ısıya duyarlı hareket ediyor. Diğer örümcekler insandan kaçarken bu direkt ısırmak için insanların üzerine üzerine geliyor. Etçil oldukları içinde insanlardan korkmuyorlar.

“SARI KIZ” NASIL BİR ÖRÜMCEK ?

Deve örümceği (camel spider) de denir. Etcil bir örümcek türüdür. 2 ağzı 10 bacağı vardır. Saldırgan bir böcektir. Bu böceği gördüğünüzde sizden kaçmaz, inadına üstünüze üstünüze gelir. Arka ayaklarının üstünde şaha kalkar. Sıçrar da üstelik. 2 tanesini aynı ortama koyarsanız (ki biz deneme için yaptık), biri ölene kadar durmaz savaşırlar. Kabuklu böcek bulursa, kabuğunu kırar ve yumuşak dokusunu yer. İnsanları da ısırır, anlamazsınız, çünkü ısırıp yiyeceği bölgeye önce sıvı enjekte edip uyuşturur. Bir çok böcek akrepten kaçarken, akrebin karşısında ona kafa tutan ender türlerden biridir.