Alanya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen konvoydaki cinayetin karar duruşmasına polis tarafından yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi. Duruşmaya Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu sanıklar Süha T. ve Selman E. mahkemeye SEGBİS vasıtasıyla katıldı. Duruşmada sanık avukatları ve maktulün avukatı hazır bulundu. Mahkemeye ölen Halil Yiğitbay’ın eşi ve yakınları da katıldı.

Duruşmaya SEGBİS’le katılan sanıklar Süha T. ve Selman E’ye “Kasten öldürme suçundan cezalandırılacaksınız ne söyleyeceksiniz” diyerek soruldu. Sanıklar suçlarını kabul etmeyerek tahliyesini beraatlerini talep ettiler.

Ölen Halil Yiğitbay’ın eşi Havva Yiğitbay duruşmada verdiği ifadesinde “5 çocuğumla yalnız kaldım. Eşimi hapçılar ve serseriler tarafından öldürüldüğü için çok ağrıma gitti. Sizin vicdanınıza bırakıyorum. Adaletinize güveniyorum” diye konuştu.

Mağdur avukatı tutuklu sanıkların cezalandırılmasını talep ederken, Sanık avukatları ise kamera görüntülerinin kendi cabalarıyla iyileştirerek videodan net görüntülendi ini belirterek, “Olay görüntülerinin TRT ve TÜBİTAK tarafından incelendiğinde müvekkillerimiz kasten yaralanma olayı gerçekleştirmiştir. Sanık müvekkillerimizin tahliyesini ve beraatlerini talep ederiz dedi.

Alanya’da hırsızlık zanlısı kıskıvrak yakalandı Alanya’da hırsızlık zanlısı kıskıvrak yakalandı

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti konvoyda bıçaklanarak yaşamını kaybeden Halil Yiğitbay’ın olayına karışan Selman E.’ye 15 yıl hapis, Süha T.’ye de müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi.