ALFOD Başkanı Necati Vural, vergi kaydı olan ve resmi belgeleri bulunan fotoğrafçıların, sektördeki haksız rekabetten ve kayıt dışılıktan olumsuz etkilendiğini dile getiriyor. Vural, bu durumun kaliteyi düşürdüğünü ve sektörün kan kaybetmesine yol açtığını ifade etti. Vural, imza kampanyasının amacının yetkililerden soruna çözüm bulmalarını talep etmek olduğunu söyledi. Dernek, kaçak çalışan fotoğrafçı ve videografların da denetlenmesi ve kayıt altına alınmasını istiyor.

Gökbel'de herkes saklandı, Alanya’da ise tık yok Gökbel'de herkes saklandı, Alanya’da ise tık yok

KAYIT DIŞI FOTOĞRAFÇILIK SEKTÖRE ZARAR VERİYOR

ALFOD Başkanı Necati Vural, kayıt dışı fotoğrafçılığın sektöre zarar verdiğini ve haksız rekabete yol açtığını belirtiyor. Vural, bu durumun vergi kaydı olan ve yasalara uyan esnafın işlerini olumsuz etkilediğini ifade ediyor. Vural, kayıt dışı fotoğrafçıların stüdyo ve diğer imkanlara da yasa dışı yollardan erişebildiğini belirterek, bunun da haksız rekabeti artırdığını söyledi.

ALFOD ÇÖZÜM ÜRETİYOR

ALFOD, imza kampanyası ile yetkililerden kayıt dışı fotoğrafçılığa karşı önlem almalarını talep ediyor. Dernek, kaçak çalışan fotoğrafçıların denetlenmesi ve kayıt altına alınması, yasa dışı imkanlara erişimlerinin engellenmesi ve haksız rekabetin önlenmesi için çözüm önerileri sunuyor.