Alanya’nın Değirmendere Mahalle Muhtarı Kasım Günay, bölge tarımı için hayati önem taşıyan Ayandere Sulama Göleti projesinde beklenen hamlenin geldiğini müjdeledi. DSİ 13. Bölge Müdürlüğü, gölet inşaatının başlaması için bölgeye makine ve ekipman nakline başladı.
Yıllardır kangren haline gelen bu sorunun çözümü için emeği geçen devlet yetkililerine teşekkür eden Muhtar Günay, projenin tamamlanmasıyla birlikte Alanya ve Gündoğmuş’a bağlı 10 köyün sulama ihtiyacının karşılanacağını belirtti. Yatırımın bölgedeki tarımsal verimliliği ve kırsal kalkınmayı uçurması bekleniyor.
ŞEHİR MERKEZİNDEKİ OTOPARK ÇİLESİ İSE ÇÖZÜLEMİYOR
Kırsaldaki bu olumlu gelişmeye tezat olarak, Alanya merkezindeki Yayla Yolu üzerinde bulunan Uygun Center AVM’nin kapalı otopark krizi ise tüm hızıyla sürüyor. Otopark alanlarının ruhsata aykırı şekilde dükkan ve depo olarak kullanıldığı iddiaları üzerine Alanya Belediyesi yasal süreç başlatmış ve binayı mühürleme uyarısında bulunmuştu.
Belediyenin kararlı duruşu ve baskısı üzerine yüklenici firmanın, otoparkı faaliyete geçirmek için kritik olan elektrik aboneliği başvurusunu nihayet idareye ulaştırdı öğrenildi. Ancak bu teknik hamleye ve verilen sürelere rağmen kapalı otoparkın hala hizmete açılmaması, bölge trafiğini felç etmeye devam ediyor. Şehir kamuoyu, otopark kapılarının açılacağı günü merakla bekliyor.




