Alanya'da eski devlet hastanesinin yıkım süreci başlarken, turizmde 2026 vizyonu için iç pazar ve kış sezonuna odaklanılması gerektiği vurgulanıyor; diğer yandan Demirtaş Hali esnafı ise yaşanan yangın sonrası yetersiz elektrik altyapısının acilen yenilenmesini bekliyor.

ESKİ DEVLET HASTANESİ İÇİN YIKIM VAKTİ

Alanya’da uzun süredir atıl vaziyette bekleyen eski Devlet Hastanesi binasında yıkım süreci resmen başlıyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün güncel yıkım bedelini tespit etmesinin ardından, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ihaleye çıkacak. İhaleyi alan firma binayı yıkarak enkazı kaldıracak. Alanın yeni bir sağlık yatırımı mı yoksa farklı bir kamu hizmeti için mi kullanılacağına ise Sağlık Bakanlığı karar verecek.

Alanya’da aidat ve şirket saltanatına fren: Devlet resti çekti!
Alanya’da aidat ve şirket saltanatına fren: Devlet resti çekti!
İçeriği Görüntüle

TURİZMDE 2026 ROTASI: İÇ PAZAR VE KIŞ SEZONU

Alanya Belediyesi Başkan Danışmanı ve ALTAV Başkanı Abdurrahman Açıkalın, 2026 turizm sezonu için kritik uyarılarda bulundu. Alanya'nın kış aylarını boş geçirmemesi gerektiğini vurgulayan Açıkalın, otelcilerin "konfor alanından çıkması" gerektiğini belirtti. Özellikle iç pazarın bugüne kadar ihmal edildiğini ifade eden Açıkalın, kışın tesislerin açık tutulması ve sürdürülebilir bir sirkülasyon için fiyat politikalarının esnetilmesi gerektiğini savundu.

DEMİRTAŞ HALİ’NDE ELEKTRİK ALTYAPISI İSYANI

Demirtaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nde çıkan ve iki tesisi küle çeviren yangın, esnafın sabrını taşırdı. 35 yıllık yetersiz kablolar ve eski elektrik direkleri nedeniyle büyük maddi hasar oluştuğunu belirten hal esnafı, yetkililere seslendi. Elektrik faturalarını düzenli ödedikleri halde hizmet alamadıklarını ifade eden esnaf, "Mal kaybı yaşadık, can kaybı yaşanmasın" diyerek altyapının acilen yenilenmesini talep etti.