Yeni yönetmelikle günlük kiralama yapmak isteyenlerin tüm kat maliklerinin onayını alması gerekiyor. Bu durum, kayıt dışı kiralama yapan binlerce ev sahibini zor durumda bıraktı. Bazı ev sahipleri, komşularını hediyelerle ya da ortak giderleri ödemeyi teklif ederek ikna etmeye çalışıyor. Ancak bu işe karşı olan komşular da ihbar yollarını araştırıyor.

Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, bu işi yasal olarak yapmak isteyen esnafların kapı kapı dolaşarak zorlu bir süreç yaşadığını söyledi. Değirmenci, apartman karar defterinde ortak alınan kararın geçerli olması gerektiğini ve Türk vatandaşı olmayanların da kayıt altına alınması ya da bu işten el çektirilmesi gerektiğini belirtti.

Alanya Emlakçılar Derneği Başkanı Özgür Erbaş ise bu işi belgesiz yapanlardan yüzde 70’inin bu işi bırakacağını ifade etti. Erbaş, günlük kiralama yapabilmek için uzun ve sorunlu bir işlem gerektiğini, ayrıca yüksek cezaların da ev sahiplerini korkuttuğunu kaydetti.

Eşini kaybetti! Doğan Bacak’ın en acı günü Eşini kaybetti! Doğan Bacak’ın en acı günü

Günlük kiralama yapanların yoğun olduğu Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerindeki muhtarlar da yaşanan süreci doğruladı. Muhtarlar, komşularını ikna edemeyen ev sahiplerinin kendilerine geldiğini ve dert yandıklarını ifade etti.