Alanya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sergiye Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Alanya Üniversitesi Rektörü Mesut Güner, AK Parti MKYK Üyesi Kuddusi Müftüoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı, CHP İlçe Başkanı Bülent Kandemir, MHP İlçe Başkanı Mustafa Sünbül, İyi İlçe Başkanı Hilmi Er, Saadet Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Yıldız Serdaroğlu, CHP Alanya Belediye Başkan Adayı Osman Özçelik, İYİ Parti Alanya Belediye Başkan Adayı Mehmet Şahin, Gelecek Partisi Alanya Belediye Başkan Adayı Mevlüt Demir, Sayın emniyet müdür Murat Murat Kenan Patat, milli eğitim müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya Ticaret ve Sanayi Başkanı Eray Erdem, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, AGC üyeleri, gazeteciler ve aileleri katıldı.

KÖRÜKLÜ FOTOĞRAF MAKİNALARI İLGİ GÖRDÜ

Açılış kurdelesinin kesilmesi ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak başlayan sergi, gazetecileri geçmişe götürdü. Sergide medya ve iletişim araçlarından fotoğraf makineleri, daktilolar, eski dergi ve gazeteler, televizyon, video kamera gibi bir çok materyal yer aldı. Serginin en çok ilgi çeken parçaları ise Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını çeken 89 yıllık körüklü fotoğraf makinası ve 1827 yılına ait tarihi körüklü fotoğraf makinası oldu. Sergide, gazeteciliğin gelişimine tanıklık eden eşsiz parçaların yanı sıra, sektörün geçmişten günümüze uzanan yolculuğu katılımcılara hatırlatıldı. Etkinlik aynı zamanda gazetecilik mesleğinin önemini ve bu alanda hizmet veren kişilerin katkılarını vurgulayan etkinlik olarak da öne çıktı.

COŞKUN: “İLETİŞİM ARAÇLARI ÜZERİNE ENVANTER TOPLAMAYA ÇALIŞTIK”

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı ve AGC Başkanı Gaye Coşkun, düzenlenen Basın Envanteri Sergisi hakkında bilgi verdi. AGC'nin geçmişten günümüze iletişim araçları üzerine envanter topladığını, bu envanterin bir kısmının sergilendiğini ifade eden Coşkun şunları söyledi: “Alanya Gazeteciler Cemiyeti olarak bu yıl 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü biraz farklı kutlamak istedik. Geçmişten bugüne iletişim araçları üzerine envanter toplamaya başlamıştık. Bunun minik bir sergisini açtık. Sergimizde medya iletişim araçları içerisinde kullanılan her türlü fotoğraf makinesi, daktilo, geçmişe ait dergi ve gazeteler, televizyon ve radyo yayıncılığına ait materyal var. Sergimizde 200 yıllık bir fotoğraf makinesi de var. Yine körüklü 1932 yılına ait Atatürk’ün fotoğraflarının çekildiği bir makine var.”

YÜCEL: “ALANYA BASINI BİR ÇOK İL BASININDAN DAHA GÜÇLÜ”

Alanya’da sinekle mücadele hız kesmiyor Alanya’da sinekle mücadele hız kesmiyor

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise sergide yaptığı konuşmasında şunları söyledi: ‘Tüm gazeteci dostlarımızın bu özel gününü kutluyorum. Demokrasinin temel taşlarından biri olan basın, düşünce ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Her zaman söylediğim gibi, Alanya basını televizyon, yazılı ve internet medyasıyla bir çok il basınından daha güçlü ve etkili. Yerel basın Alanyamızın sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan gelişmesine katkı sağlamakta, vatandaşlar ile belediyemiz arasında bir köprü vazifesi görmektedir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutlar, Basın Envanteri Sergimizin hayırlara vesile olmasını dilerim.”