Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Erdem; Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu’nun (BDDK) Enflasyonla mücadele çalışmaları kapsamında kredi kartı limitlerini düşürmesinin ardından turizm sektöründe iç pazar için yaptıkları alternatif çözüm çalışmalarının sonuçlarını almaya başladıklarını müjdeledi.

Başkan Erdem, ilk olarak Ziraat Bankası’nın tatil kredisine yönelik çalışmaları tamamladığını belirterek; “Artık tatil yapmak isteyen vatandaşlarımız kredi kartı limitinden bağımsız ekstra kredi kullanıp tatillerini yapabilecek” dedi.

ZİRAAT BANKASI İLK ADIMI ATTI

Başkan Erdem, “Çalışmalarımızın neticesinde Ziraat Bankası öncülük yaparak tatil kredisi limitlerini açtı. Bu manada Ziraat Bankası yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Çağrımıza kulak verdiler. Turizm sektörü için önemli bir gelişme. Vatandaşlarımız kredi kartı limitinden bağımsız ekstra kredi kullanıp tatillerini yapabilecek. Diğer bankalarımızdan da aynı adımları bekliyoruz” dedi.

ERDEM; İÇ PAZAR İHMALE GELMEZ

ALTSO Başkanı Eray Erdem, “Kredi kartı limitlerindeki düşüşün iç pazarda turizm hareketliliğini olumsuz etkileyebileceğini öngörmüştük. Hemen aksiyon alıp çevre odalarla beraber bankalarla görüşmeler yapmıştık. Gelinen noktada hem ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Alanya’mız, bölgemiz ve ülkemiz turizmine katkı sağlanacak, hem vatandaşlarımızın tatile ulaşma imkanları artacak ve de ekonomi canlanacak” diye konuştu.

Alanyalılar dikkat: Berber koltuğunda "Arife" çilesi başlıyor
Alanyalılar dikkat: Berber koltuğunda "Arife" çilesi başlıyor
İçeriği Görüntüle

Başkan Erdem, turizm sektörünün Alanya ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden biri olduğuna dikkat çekerek, finansmana erişimi kolaylaştıran bu tür uygulamaların hem işletmeler hem de vatandaşlar açısından büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.