Başkan Toklu mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Mübarek Ramazan-ı şerifin ardından, bir Ramazan Bayramına daha kavuşmanın tatlı heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Ramazan ayında tutmuş olduğumuz oruçların, yapmış olduğumuz ibadetlerin kabul olmasını Rabbim’den niyaz ediyorum.

Bayramlar sevinçtir, mutluluktur. Bayramlar paylaştıkça anlam kazanır. Komşularımız, akrabalarımız ve dostlarımız hatırlandıkça değerlenir. Bu müstesna günlerin, sevinç ve mutluluklarımızı paylaşarak arttırmamıza, milli ve manevi birliğimizin en üst seviyede yaşanmasına, dostluklarımızın tazelenmesine vesile olmasını diliyorum. Farklı coğrafyalardan, dillerden, ırklardan ve kültürlerden milyonlarca Müslüman bu kutlu günlerde aynı sevinç etrafında halkalanmalı; ihtimam, sevgi ve şefkat bekleyenlere, insanı insana sığınak bilen bir irfanla umut olmalıdır.

Bu mübarek günde dargınlıkları ve kırgınlıkları bir kenara bırakarak, birbirimizi kucaklamalıyız. Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret ederek, onlara maddi ve manevi yardımlarda bulunarak, onları sevindirmek manevi duygularımızı güçlendirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nın tüm insanlığa, ülkemize ve Alanya’mıza huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diler, sevdiklerinizle birlikte güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle Ramazan Bayramı’nızı en içten duygularla kutlarım.”