Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 104 yıl önce Samsun’a çıkarak Millî Mücadeleyi başlatmasıyla birlikte günümüze kadar kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta coşkuyla karşılandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlere seslenen Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, mesajında, “Bugün milli mücadelemizi başlatan ilk ve büyük adımın yıl dönümüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde millet olarak başlattığımız haklı kurtuluş mücadelesinin, yaktığımız bağımsızlık meşalesinin 104. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Aziz Milletimizin, istiklâlini ve istikbalini korumak için genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle verdiği bu mücadele büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Milletin bağımsızlık inancından, vatan sevgisinden ve hür yaşama kararlılığından alınan güç ile millet egemenliğine dayanan; bağımsız, modern bir devletin kurulmasını mümkün kılmıştır. Türk milletinin başarıyla neticelendirdiği Millî Mücadele, Türk milletine bağımsızlığını kazandırmanın ötesinde, tüm mazlum ve esaret altındaki milletlere de cesaret ve mücadele örneği olmuştur. Biz büyük bir milletiz, güçlü bir devletiz. Hiç şüphesiz, büyüklüğümüzü ve gücümüzü gençlerimize borçluyuz.

"Dilvarda" öğrencilere ilham kaynağı oluyor "Dilvarda" öğrencilere ilham kaynağı oluyor

Sevgili Gençler, geleceğimizin teminatı olan sizler, içinizde taşıdığınız sevgi ve heyecanla ülkemizin “Türkiye Yüzyılı’nda kalkınmasına katkı verecek en önemli hazinelerimizsiniz. Sizlerin vatandaşlık şuuruyla yetişen, bayrak ve hürriyet sevdalısı birer Cumhuriyet meşalesi olacağınıza inancım sonsuz. Öyle ki Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.” diyerek bu büyük mirası gençlere emanet etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, bağımsızlık mücadelemizin 104’üncü yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.