Kaza, dün saat 20.30 sıralarında Alanya ilçesine bağlı İncekum Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Manavgat'tan Alanya istikametine gitmekte olan O.G. idaresindeki 07 LKV 76 plakalı ticari araç, aynı yönde bisikletleriyle yan yana giden Faruk Tufan Tutar ve Yunus Er'e çarpıp metrelerce sürükledi. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan ticari araç yol kenarındaki demir bariyerlere çarparak durabildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede bisikletleri kullanan Faruk Tufan Tutar ve Yunus Er'in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Kazaya karışan aracın sürücüsünün ise olay yerinden aracı bırakıp kaçtığı belirlendi. Kazanın ardından bölgede çalışma başlatan jandarma ekipleri, araç sürücüsünü deniz kenarında buldu. Sürücünün korktuğu için olay yerinden kaçtığını söylediği öğrenildi. İsmi açıklanmayan sürücü gözaltına alındı.

Yunus Er ve Faruk Tufan Tutar'ın sabah saatlerinde bisikletleriyle gittikleri Manavgat ilçesinden dönmek için yine bisikletleriyle yola çıktığı öğrenildi. Bisiklet tutkunu iki arkadaş, gün boyu yaptıkları yolculuğu ise sosyal medyalarından paylaştı. Gece gelen kaza haberiyle yapılan paylaşımlar başsağlığı mesajı yorumlarına döndü.

İKİ HAFTA ÖNCE BABASINI TRAFİK KAZASINDA KAYBETMİŞ

Feci kazanın kurbanı olan 25 yaşındaki merhum Yunus Er’in babası, taksici Mustafa Er’ın ise 2 hafta önce kalp krizi yüzünden hayatını kaybettiği öğrenildi. İki hafta arayla hayatlarını kaybeden baba oğul, sevenlerini adeta yasa boğdu.

BUGÜN DEFNEDİLDİLER

Sugözü Mahallesinden Arzu ve Merhum Kerim Tutar’ın oğlu, Aslı Tutar’ın kardeşi olan Faruk Tufan Tutar ve Orhanlar Mahallesi’nden Seher, merhum Mustafa Er’in oğlu, Dilara Er’in abisi Yunus Er bugün ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Hacıbaba Mezarlığı’na defnedildi. Sıkı dost olan merhum bisikletçilerin aileleri ise mezarlıkta birlikte yas tuttu.

Gazete Alanya olarak merhumlara Allah’tan rahmet, aileleri ve sevenlerine sabır dileriz.