Haber: Gazete Alanya

Alanya Kültür Merkezi'nde devam eden tören tekrar saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Buradaki törene Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu da katıldı. Törende konuşan Fevzi Alaettinoğlu Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Sevimlier,  "Öğretmen öğrencinin gören gözü,  tutan eli olmalı. Öğretmen öğrencinin kalbine insan sevgisini kafasına da bilgiyi yerleştirmelidir. Çocuğumu bilinçli büyüten anne, baba, kökleri geçmişte gözleri atide olacak öğretmenlere ihtiyaç vardır. Eğitimde maddemin maneviyatın önüne geçmesine izin vermeyelim" dedi.

'Öğretmenlik ideal mesleğidir'

Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er de konuşmasında,  "Öğretmenlik mesleği gaye ve ideal mesleğidir. Öğretmen her şeyi bilen yapan ayaklı kütüphane olmak yerine bilgi kaynaklarına yönelten bunu değerlendiren olmalı. Geçmişle gelecek arasındaki köprü öğretmenler sayesinde kurulur. O yüzden sırtınızdaki yük sandığınızdan ağır" diye konuştu. 

'Topluma öğretmenler yön verdi'

Emekli öğretmenler adına konuşan Yaşar Balık, "Eğitime önem veren toplumlar sürekli yükselmiştir. Devlet yoksa hiçbir şey yoktur. Güçlü devletler eğitimle olur. Geleneğimizde anne, baba ve öğretmenin eli öpülür.  Topluma yön veren kişiler genellikle öğretmenlerdir. Milletimiz sıkıntıya düştüğünde öğretmenler hep yanında olmuştur. Öğrencileri vatan ve millet sevgisiyle dopdolu olarak yetiştireceğiz. Öğretmen fedakar insandır. Atatürk millete bir hedef gösterdi. Avrupalılar bugünkü bilim ve tekniği bizden almıştır" ifadelerini kullandı. Sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi. Şiir okunmasının ardından oratoryo sunuldu.  Daha sonra Türk halk müziği grubunun müzik dinletisi sunuldu.