Öğrenilen bilgiye göre Alanya’nın Okurcalar Mahalle Muhtarı Hasan Emiroğlu, kaçak inşaat yaparak tur ofisi inşa etti. İlifos Cadde üzerinde 315/7 Ada – Parselin yanında bulunan kamuya ait arazi üzerine, muhtar Hasan Emiroğlu’nun kaçak işyerini çevre sakinleri önce Alanya Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne şikâyet etti. Ardından Alanya Belediye Zabıta Müdürlüğü’ne yazılan dilekçede ‘’Devlete ait arsa üzerine kaçak bina yapılarak, haksız rekabet yapılıyor” ifadesiyle yapının incelenmesi istendi.

Alanya Kuşyuvası tünelinde kaza: 1 yaralı Alanya Kuşyuvası tünelinde kaza: 1 yaralı

ŞİKAYET ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NA GİDİYOR

Vatandaşlar Alanya Belediyesi’nin kendilerine yardımcı olmadığını belirterek adeta başlarından savdıklarını ifade ederek “Belediye K.U. isminde bir zabıta gönderdi. Gelen zabıta hiçbir işlem yapmadan gitti. Turizm Müdürlüğü’ne gittik ancak ‘Bizim yetkimiz yok’ denildi. Konuyu önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na, daha da olmazsa Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) aktaracağız” dediler.

“UTANMADAN HAVA BASIYOR”

Okurcalar Mahallesi İlifos Cadde sakinleri, görev yaptığı kendi mahallesine kaçak bina yapan ve Tur ofisi olarak kullanan Muhtar Hasan Emiroğlu’nun, görevini şahsi menfaat için kullandığını da iddia ettiler. Kızgın mahalleli “Muhtar sanki kendi tapulu arazisine işyeri yapmış gibi, her şey resmi ve dört dörtlük olmuş gibi birde özel arabasını kaçak işyeri önüne çekerek utanmadan hava basıyor” dediler.