ÖZEL HABER - YÜKSEL SOYLU

15. Alanya Gökbel Yağlı Güreş Festivali 20-21 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Alanya’nın marka değeri olan festivale ilgi ise bu yıl her zamankinden daha fazla. Alanya halkının yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından güreş severler Alanya’ya gelerek bu muhteşem festivale katılacaklar.




KIRKPINAR’IN RÖVANŞI OLACAK

Gökbel Yağlı Güreş Festivali’nin 6 yıldır ağası olan 2 altın kemerli turizmci iş adamı Kerim Yılmaz, Gazete Alanya’ya özel açıklamalarda bulundu. Artık bir gelenek haline gelen Gökbel’de 40’ı baş pehlivan olmak üzere 300’ün üzerinde güreşçinin er meydanına çıkacağını belirten Yılmaz, “Muhteşem bir festival bizleri bekliyor. Yüzlerce sporcumuz Gökbel’de er meydanına çıkarak kozlarını paylaşacaklar. Geçtiğimiz günlerde Kırkpınar’da yarı finale kalan Ali Gürbüz, Orhan Okulu, Mehmet Yeşil Yeşil ve İsmail Balaban gibi isimlerinde yanı sıra Hamza Köseoğlu ve Osman Aynur gibi çok iyi başpehlivanlar Gökbel’de olacak. Bizlere muhteşem bir gösteri izleteceklerinden şüphem yok.” dedi.




KIRKPINAR AĞASI GELİYOR

Kerim Yılmaz geçtiğimiz günlerde Edirne’ye giderek tarihi Kırkpınar Güreşlerini yerinde takip etmişti. Burada 3 altın kemerli ve 9 yıldır Kırkpınar Ağası olan Seyfettin Selim’in misafiri olan Kerim Yılmaz, Seyfettin Selim ağayı Gökbel’e davet etti. Yılmaz, “Edirne’de heykeli dikilen bir isim olan efsane güreş ağası Seyfettin Selim ile çok güzel vakit geçirdik. Allah nasip ederse kendisi Gökbel’e gelerek bizlere destek verecek. Kendisini bizzat davet ettim ve katılacağını bildirdi. Seyfettin Selim ağamızı burada ağırlamak bizler için de şereftir.” dedi.

 KERİM AĞADAN, AĞALIĞA DAVET

Kerim Ağa Alanya’nın iş adamlarına da çağrıda bulundu. 6 yıldır Gökbel Güreş Ağalığı’nı kazanan Yılmaz, “Alanya’da durumu iyi olan hemşerilerim seslenmek istiyorum. Türk töresinde güreş ağalığı çok önemli bir yere sahiptir. Bu anlamda Gökbel Güreş ağalığını da bu spora gönül veren birisi olarak çok önemli görüyorum. Tam anlamıyla güreşlere destek verecek ağa adaylarını da 15. Alanya Gökbel Yağlı Güreş Festivali’ne bizzat davet ediyorum.” diye konuştu.




KONSERLERLE COŞACAĞIZ

Gökbel Güreş Festivali’nde ünlü isimlerin sahne alacağını belirten Kerim Yılmaz, “Bu sene Alanya halkının sevdiği isimlerden olan Cengiz Kurtoğlu bizlerle olacak. Ayrıca klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici’de kulaklarımızın pasını silecek. Alanya’nın mahalli sanatçıları ve farklı aktivitelerle muhteşem bir festival bizleri bekliyor.” diye konuştu.