Kapak toplayarak tıbbi malzeme, tekerli sandalye vb. yardımlarla iyilik yapan ve yaptıkları iyilik hareketini Alanya’da her yere yaymak isteyen Genç Gönüllüler Derneği çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. İsimlerini açıklamayan Alanya’nın iyilik öncüleri kuruluş aşamalarını ve karşılaştıkları zorlukları şöyle anlattılar:

“2009 yılında engellilere tekerlekli sandalye temini için, kapak toplama kampanyası vardı. Bizde Alanya’dan bu kampanyaya katıldık. 6 bin kilograma yakın kapak topladık. Bu kapakları kampanyayı başlatan kurumlara göndermek maliyetli olacağı için, Alanya’daki ihtiyaç sahipleri için bu kapakları değerlendirdik. İlk etapta iki ihtiyaç sahibini tekerlekli sandalye sahibi yaptık. Biz bu işe başlarken ihtiyaç sahiplerinin mağduriyetlerini gidermek amacındaydık ama biz bu işi yaparken kısa sürede toplanan plastik atıklardan yola çıkarak, çevreyi plastikten arındırma bilinci oluşmasını da istedik.  Ana okullar başta olmak üzere okullarda öğrencilere bilgi vererek, kapaklarını yerinde teslim aldık. Ve bunlarla tekerlekli sandalye alarak, öğrencilere de bilgi verdik.

Bizler kapak toplayarak ihtiyaç sahiplerine sandalye teslim etmeye başlayınca, insanların ne kadar mağdur ve muhtaç olduğunu da gözlemleme fırsatı bulduk.  Biz de daha çok yardım etme isteği ile gönüllülerden oluşan kardeşlerimizle birlikte bu derneği kurduk. Yardıma muhtaç kişiler bize ulaşıyor ve bizde dernek olarak, gerçek ihtiyaç sahiplerine, ihtiyaçları doğrultusunda elimizden gelen yardımı ulaştırmaya çalışıyoruz. Bizim için sorun olan şey ise, ihtiyaç sahibi olmayan ve gerçekten ihtiyacı olan kişileri ayırt edebilmek için harcadığımız zaman ve enerji bizi yoruyor. Tam olarak tanınmadığımız için, gerçekten yardıma ihtiyacı olanlar, yardımda bulunacak kişiler ve manen çalışacak kişiler bize ulaşamıyor. Bu bizim elimizin gücünü azaltıyor.

Biz burada yardıma muhtaç ile yardım severler arasında bir köprü vazifesi yerinde getiriyoruz. Öğrencilere burs, hastalara malzeme ve gıda ulaştırarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bazen gittiğimiz bir evde temizlik yapıyor, tadilat işlerine yardımcı oluyoruz. plastik kapak topluyor, tekerlekli sandalye ve tıbbi malzeme yardımı yapıyoruz. Öğrencilere kırtasiye malzemesi ve ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Umarım bu iyilik hareketi büyüyerek tüm Alanya’ya yayılır.” dediler.

Genç Gönüllüler Derneği, Alanya'da kısıtlı imkanlarla bir çok iyilik hareketinde elçilik görevini üstlenmiş ve üstlenmeye devam ediyor. Genç gönüllüler Alanya'da yaşayan ihtiyaç sahiplerinin sesi, yardım severlerin eli olarak bir çok iyilik hareketinde yer almış, ve bundan sonraki süreçlerde de çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini belirtmiştir.