ÖZEL HABER - Yüksel SOYLU

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığına bağlı olan Alanya Halk Otobüsleri toplu ulaşım araçları şikâyetleri her gün artarak çoğalıyor. Adeta Alanya’nın yıllardır kanayan yarası halk otobüsleri sorununa Alanya Minibüsçüler, Otobüsçüler ve Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Doğan Bacak çözüm buldu.

GELSİN KULAKLARIYLA DİNLESİN

Başkan Doğan Bacak, Alanya'da otobüs soruna nasıl çözüm bulduğunu anlattı. Bacak, "Alanya’da bizi Halk otobüsleri sorunu için arayan vatandaşlara anlatmaktan dil dökmekten kendi işimiz yapamaz olduk. İnanmayan varsa gelsin odada çay söyleyeyim. 30 dakika otursun en az beş kişi arayıp şikâyet edenleri kendileri kulaklarıyla dinlesin” dedi.

BAŞKAN COŞKUN KARADAĞ İŞ YAPAMAMIŞ

Alanya Minibüsçüler, Otobüsçüler ve Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Doğan Bacak, kendilerine gelen şikayet telefonlarını ardı arkası kesilmediğini ve arayan vatandaşlara cevap vermekten yorulduklarını ifade ederek, “Odada çalışan telefonlara bakan arkadaşlarıma Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya ilçe başkan Coşkun Karadağ’ın özel numarasını verin dedim. 2 gün Başkan Karadağ, arayan soranlardan iş yapamaz hale gelmiş. Beni aradı ‘ya Doğan Başkan yapma böyle keşke benim telefonumu vermeseydin ben yetişemiyorum dedi’. Bende CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ’a biz aylarca bu dert ve şikayet telefonlarına bakmaktan ne oda işimizi, ne kendi işimizi nede ailemize zaman ayıramadık. Siz 2 gün dayanamadınız’ şeklinde cevap verdim.

BÖCEK BAŞKANIN TELEFONUNU VERECEĞİM

Alanyalı vatandaşların şikayet ettikleri halk otobüsleri sorununa çözüm bulana kadar mücadele edeceklerini açıklayan Başkan Bacak, Coşkun Başkan’a uyguladığının aynısını Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi Şube Müdürü İlyas Şirin’e de yaptığını belirtti. Şikayet eden vatandaşlara Şirin’in telefonunu verdiğini, Şube Müdürü Şirin’ini bu şekilde uyarıda bulunduğu söyledi. Bacak, “Sırasıyla önce Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç’un son çare ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in telefonu halka vereceğim’’ dedi.

MASKEYİ SEN VERECEKSİN

Alanya Halk Otobüsü Kooperatifi Başkanı Kerim Akıllı’nın bütün şikâyetlere rağmen hiçbir uğraş vermediğini iddia etti. Bacak, “Alanya Halk Otobüsü Kooperatifi Başkanı Kerim Akıllı ne iş yapıyor Allah aşkına bana bir açıklasın. Halk otobüslerinin yığınla problemleri var. Otobüs şoförü arkadaşlar vatandaşlara tartışıyor problem yaşıyor. Başkan Akıllı bir kere çıkıp da bir cümle açıklama yapmıyor. Pandemi döneminde yaşıyoruz. Maske yok diye bir güzergâhtan sabah ve akşam olmak üzere 2 kez geçen otobüse yolcu alınmıyor. Kardeşim vatandaşın maskesi yoksa vereceksin, otobüse alacaksın. Vatandaşı kimse mağdur edemez. Üstelik geçenlerde 16 yaşında bir kız çocuğu kırsal bir alanda maske yok diye otobüsten indirdi. Bu olaya kooperatif başkanı nasıl tepkisiz kalır. Bunun hiçbir şekilde açıklaması olamaz” dedi.

BAŞKAN AKILLI 10 BİN TL MAAŞ ALIYOR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ve Ulaşım ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç’un ulaşım için bir şeylerin ürettiklerine dikkat çeken Alanya Minibüsçüler, Otobüsçüler ve Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Doğan Bacak, Başkan Kerim Akıllı’nın iş yapmadan boşu boşuna yüksek miktarda aylık aldığını söyledi. Başkan Bacak, “Alanya Halk Otobüsü Kooperatifine bağlı 92 Halk Otobüsü var. Bu otobüsleri kullanan yaklaşık 150 şoför arkadaşımız bulunmaktadır. Başkan Akıll’lı her ay Kooperatifine bağlı otobüslerden 250 TL aylık topluyor. Akıllı her ay Kooperatifden 10 bin TL maaş alıp yan gelip yatıyor” dedi.