“Her Yönüyle Alanya” konulu yarışmanın dereceye giren eserleri,Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Fotoğraf Sanatçısı Bülent Özgören, AFSAK Üyesi Fotoğraf Sanatçıları M. Erdal Kınacı ve Hakan Pınar’dan oluşan seçisi kurul tarafından belirlendi. 145 fotoğraf sanatçısının 504 eserle katıldığı yarışmasının 1. si Tolga Bölükbaşıoğlu,2.si Alsu Deveci, 3.sü ise Mustafa Bülentpirinçci oldu.  Dereceye giren yarışmacıların para ödülleri daha sonra sahiplerine dağıtılacak.

2.ciliğe layık görülen fotoğraf.

Yarışmada dereceye girenler ve seçici kurul tarafında sergilenmeye değer bulunan eserler 15 Haziran’da başlayacak 19. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde sergilenecek. İskele rıhtım bölgesinde açılacak sergi tüm sanatseverleri bekliyor.

YARIŞMAYA İLGİ HER YIL ARTIYOR

AFSAK (Alanya Fotoğraf Sanatçıları Kulübü)Başkanı İlhami Yetkin,genellikle konusu Alanya olan ve içeriği zaman zaman değişen yarışmaya ilginin her yıl arttığını söyledi. Aynı zamanda sanatçılar arasındaki bağıda güçlendiren bu yarışmanın Alanya Belediyesi tarafında 15 yıldır düzenli olarak yapılması seçici kurul üyeleri ve katılımcı sanatçılar tarafından da takdirle karşılandı. Yarışmayla ilgili detaylara Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun ( TFSF) sayfasından ulaşılabilir.

https://www.tfsfonayliyarismalar.org/sonucbildirim/2019/2019-038-Alanya-Bel-15-UFY-AH.pdf

3.cülüğü kazanan deniz fenerli fotoğraf.