Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO), haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Litvanya’nın Fahri Konsolosu olması sebebiyle 08 Aralık Cumartesi günü düzenlenecek açılış töreni ve resepsiyon hakkında önemli bilgiler verdi.

ÇAVUŞOĞLU VE LİNKEVİCİUS GELİYOR

Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile Litvanya Dışişleri Bakanı Sayın Linas Linkevicius’un da Konsolosluk Açılış Programına katılacağını aktaran Başkan Şahin, “Geçtiğimiz dönemde Litvanya’nın Alanya fahri konsolosluğu bize teklif edilmişti. Bizde Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na danışarak, onun onayıyla sürece başladık. Sağolsun sürecin tamamlandığını da, yani konsolosluğun onaylandığını da geçtiğimiz günlerde bakanımız bana bildirdi. Biz de konsolosluk onaylandıktan sonra bir tören düzenleme kararı aldık” dedi.

Törene, Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius’u da davet ettiklerini vurgulayan Başkan Şahin, “Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla inşallah cumartesi günü bir tören düzenleyeceğiz. Bu göreve beni layık gören başta Litvanya Cumhurbaşkanı’na, hükümetine tabii ki bu işin öncüsü olan Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius’a ve Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na çok teşekkür ederim. Tabii ki tüm bunlar yani fahri konsolosluk Cumhurbaşkanımızın onayıyla oluyor bizi bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da ayrıca çok teşekkür eder, şükranlarımı sunarım. Bugüne kadar üstlendiğimiz bütün görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalıştık, mücadele ettik. Bu görevi de en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıp, Alanya’mızı temsil edeceğiz” diye konuştu.

ŞAHİN: “İKİLİ İLİŞKİLERİ BAKANIMIZ ÜST SEVİYEYE ÇIKARDI”

Litvanya bölgesinde Türkiye’nin çok sevildiğini belirten Başkan Şahin, birkaç ay önce de konsolosluğun onaylanma sürecinde Litvanya’da fahri konsoloslar toplantısına katıldığını belirterek, “Orada gördüm ki Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Litvanya’daki diyalogları en üst seviyeye çıkarmış. O toplantıda Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius, Bakanımız Çavuşoğlu’nu ne kadar sevdiğini anlatmıştı. İki ülke halkları arasında çok sevgi dostluk var. Lİtvan Halkı Alanya’mızı çok iyi tanıyor ve seviyor. İki ülke arasındaki bu güzel ilişkiyi de Alanya’mızın Gururu Sayın Bakanımız Çavuşoğlu ile Litvanyalı Sayın Bakanımız pekiştirmiş. Biz de bu ilişkilere bir nebze katkı sağlayabilirsek çok memnun oluruz.

ŞAHİN’İN GÖREV ALANI ALANYA DIŞINDA 5 İLÇEYİ DE KAPSIYOR

Bunun yanında bizim fahri konsolosluğumuz sadece Alanya ile sınırlı değil. Bize bölge fahri konsolosluğu uygun görülmüş. Bunun içinde Manavgat, Gazipaşa, Gündoğmuş, Akseki ve İbradı’da var. Bizim görev alanımız tamamını kapsıyor. Ben tekrar bana bu görevi layık gören herkese çok teşekkür ederim. İnşallah Alanya’mızı bu konuda mahcup etmeyip en iyi şekilde hizmet edeceğiz” dedi.