Alanya Saray Mahallesi Taşçı Ali Sokak’ta akşamları sayıları hızla artışa geçen uçan hamam böcekleri, mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Balkonda oturamadıklarını belirten vatandaşlar, sokağın acilen ilaçlanmasını talep ettiler.

UÇAN HAMAM BÖCEĞİ NEDİR?

Her insanın mutlaka karşılaştığı böcek türlerinden birisi de, hamam böceğidir. Hamam böceklerinin çeşitleri arasında uçan çeşitleri de bulunuyor. Uçan hamam böcekleri bireylerin oldukça korktuğu böcek türleridir. Uçan hamam böceklerinin hem dişi hem de erkekleri bulunuyor. Uzunluğu 50 mm olan uçan hamam böcekleri, dünyanın dört bir ülkesinde görülebiliyor. Büyümeye başlamasıyla birlikte kanatları da meydana çıkıyor. Kanatları oluşan hamam böcekleri, uçma özelliğini kullanabiliyor.

UÇAN HAMAM BÖCEĞİ NEREDE VE NE KADAR YAŞAR?

Hamam böcekleri genellikle yer altında yaşayan canlılardır. Gün yüzüne çıkabilmesi için havanın çok sıcak olması gerekiyor. Uçan hamam böcekleri de, normal hamam böcekleri soyundan gelen canlılardır. Kanatları olan uçan hamam böcekleri, yeryüzüne çıkarak uçma işlevlerini kullanabiliyor. Ortalama yaşama süresi bulunduğu konuma göre değişiklik gösterebiliyor. Havanın ısınmasıyla birlikte yer altından çıkarak insanların arasına karışabiliyor.