HABER – Yüksel SOYLU

Geçtiğimiz ay Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Abdurrahman Alaattinoğlu Ortaokulu’ndaki tablet dağıtımı esnasında konuşarak, “Kimlere tablet verileceğini ne okul ne İlçe Milli Eğitim ne de kaymakamlık belirliyor. Bunu Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ortaklaşa belirliyor” diye konuşmuştu. Alanya’da tablet dağıtımı konusunda kafalarda birçok soru işareti olduğunu belirten İYİ Parti Alanya İlçe Başkan yardımcısı Atilla Baysal yetkililere birtakım sorular yöneltti.

MİLLİ EĞİTİME BAŞVURANLAR ELİ BOŞ DÖNÜYOR

Tablet ihtiyacı olanların nereye başvurmaları gerektiğini bilmediğini belirten Baysal, “Kaymakamlık bünyesinde dağıtılan tabletlere ihtiyacı olan kişiler başvuruyu nereye yapıyorlar? Bu talepleri kim alıyor? Başvurular neye göre yapılıyor? İhtiyaçta kıstas nedir? Milli eğitime başvuranlar kurumun talep almadığını söylüyorlar, aynı şekilde kaymakamlıkta tablet talebi için başvuru almıyormuş peki kim alıyor?

BAŞVURULAR NEREYE YAPILIYOR?

Yetkililere soruyorum bu başvurular nereye yapılıyor? Dağıtımı kim neye göre yapıyor, ihtiyaç sahipleri nasıl belirleniyor? İhtiyaca göre mi siyasi kimliğine göre mi? Yetkililerden cevap bekliyoruz. Eğer duyumlarımız doğruysa durum çok vahim hem de çok..”