Alanya Belediye Encümen Toplantısı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında bugün gerçekleştirildi. Encümen Toplantısı sonrası basın açıklaması yapan Başkan Yücel, Mübarek Ramazan Ayı’nın sonuna geldiklerini vurgulayarak, “Allah tuttuğumuz oruçları ve ibadetlerimizi kabul etsin ve tekrarına yetiştirsin. 2 Mayıs Pazartesi günü İslam Alemi olarak Ramazan Bayramı’nı idrak edeceğiz. Alanya halkımızın, aziz milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, tüm vatandaşlarımıza sağlık, huzur ve esenlik içinde bir bayram geçirmelerini diliyorum.” dedi.

RESMİ BAYRAMLAŞMA BAYRAMIN 1. GÜNÜ

Resmi Bayramlaşma Töreni ile ilgili basın mensuplarını bilgilendiren Başkan Yücel, “Protokol ve vatandaşlarımızın katılımıyla 2 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00’de Kültür Merkezi’nde resmi bayramlaşma törenimizi gerçekleştireceğiz. Tüm vatandaşlarımızı resmi bayramlaşma törenimize davet ediyorum.” dedi.

ÇÖZÜM MASAMIZ VE TÜM BİRİMLERİMİZ 7/24 HİZMET VERECEK

Alanya Belediyesi’nin tüm birimleri ile bayram sürecinde görev başında olacağının altını çizen Başkan Yücel, “Bugün Kaymakamlığımızın nezdinde asayiş toplantımız var. Vatandaşlarımızın bayramını daha huzurlu, daha sağlıklı, daha mutlu ve refah içinde geçirmesi için tüm kolluk kuvvetleri, sağlık çalışanları ve tüm kurumlarla birlikte görev başında olacağız. Biz de tüm birimlerimizle vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmeleri için görev başında olacağız. Alanya’mıza gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlayabilmek için çalışmalarımız sürüyor. Vatandaşlarımız 7/24 Çözüm Masası ekiplerini arayarak istek ve taleplerini iletebilirler. Bütün sorunları çözecek kapasitedeyiz, her yönüyle. Tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyor, hayırlı bayramlar diliyorum.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YÜCEL, “TÜM ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK”

Tüm birimleriyle Alanya Belediyesi olarak gereken önlem ve tedbirlerin alındığını belirten Belediye Başkanı Yücel,  “Bölgemiz sürekli göç aldığı için bayramlarda neredeyse lokal halkın 3 katına kadar nüfusun çıktığı oluyor. Ben bu Ramazan Bayramı’nda geçen yıl ki kadar olacağını düşünmüyorum ama tabi ki biz her türlü tedbiri alarak ve bölgede en iyi şekilde hizmet etmeye çalışacağız. Geçen yıl böyle bir sorun yaşamıştık çünkü pandemi sonrası bir buçuk yıllık aranın ardından insanlar seyahat özgürlüğüne kavuşunca o dönemi değerlendirmek istemişlerdi. Sadece Alanya değil, tatil bölgelerinin hepsinde hemen hemen aynı sorunlar yaşandı. Bu sorunların tekrar yaşanmaması için tüm kamu kurum ve kuruluşları ve yerel yönetim olarak, altından kalkacak güçteyiz. Bu bayramda daha kontrollü ve sağlıklı bir şekilde ilerliyoruz. Önlemlerimizi aldık.” dedi.