Alanya’da resmi kurumlar içinde iş hacminin en büyük kamu kurumu Tapu Müdürlüğü’nde buruk sevinç yaşanıyor. Uzun süredir Tapu’daki işlerin yavaş ilerlemesi karşısında harekete geçen Alanya Tapu Müdürlüğü yetkilileri, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne yaptıkları ‘’’Personel eksiğimiz var, personel ataması yapılsın’’ şeklindeki yazışmaları sonuçlandı.

İLK ETAP’DA 9 PERSONEL

Alanya Tapu Müdürlüğü’ne ilk etapta kadrolu 6 memur, 3 Müdür Yardımcısı ataması yapılırken, asıl atamanın Temmuz ayında gelecek personel ile gerçekleşeceği öğrenildi. Öte yandan Alanya Tapu Müdürlüğü’nde eski personellere yönelik tayin edilme rüzgârı estiği, eski personellerden bazılarının geçmişte bir takım olumsuz işlere karıştığı iddiasıyla böyle bir tutum içine girildiği iddia ediliyor.

KİRALAR KORKUTUYOR

Alanya’da ev kiralarının ani yükselişi ise yeni tayin olan memurları kara kara düşündürüyor. Alanya Tapu Müdürlüğü’nde yeni göreve başlayacak personelin barınma problemi ile karşılaşmasının ardından buruk sevinç yaşanıyor.  Ev kiralarının yüksek olması nedeniyle Alanya'da çalışacak kimsenin kalmayacağı ifade edilirken, son dönemlerde yaşanan kira artışları karşısında ister istemez, tüm kamu personelinin bu kiralardan çok mustarip durumda olduğu ifade edildi. Alanya Tapu Müdürlüğü’ne atanan personelin barınma probleminin nasıl aşılacağı merak konusu oldu.