Giritlioğlu Mustafa Uğuz Camii’nin çok amaçlı salonunda üretilen maskeler Vefa Destek Grubunda görev alan Din Görevlileri ve Alanya Belediye Başkanlığı ekiplerine teslim edilerek maske ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştırılıyor. Maske üretim çalışmalarını yakından takip eden ve maske üretimi hakkında açıklamalarda bulunan Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan şu ifadelere yer verdi:

“Değerli Kardeşlerim! Alanya Müftülüğü olarak içinde bulunduğumuz bu ciddi ve sıkıntılı dönemde farklı konularda, farklı hususlarda halkımızın yanında yer almaya ve bu sıkıntıları bir nebze de olsa çözebilmek için çeşitli etkinlikler yapmaktayız. Ramazan ayının bizlere vermiş olduğu manevi ikliminden istifade ederek, halkımızın dini duygularını canlı tutmak noktasında da bir takım çalışmalarımız özellikle sosyal medya üzerinde olmaktadır. Şuanda da Alanya Müftülüğümüzün önemli bir etkinliği içerisindeyiz. Korona virüs nedeniyle bugün toplumda en çok ihtiyaç olan husus maske ihtiyacıdır. Biz de müftülük olarak maske ihtiyacını karşılama noktasında Fığla Mahallesindeki Giritlioğlu Mustafa Uğuz camiinin altı katındaki geniş bir alanda Kur’an Kursu Öğreticiliğimiz öncülüğünde kurmuş olduğumuz bu sistemle maske dikimine başlamış bulunuyoruz. Birkaç gün deneme çalışmaları gerçekleşti ve şuanda da kardeşlerimiz doğru ve hızlı bir şekilde maske üretimine başlamışlardır.

Bizlere bu katkıyı ortaya koyan Kur’an Kursu Öğreticilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu anlamda halkımızın da müsterih olmasını temenni ediyorum.  Halkımıza dağıtılacak olan bu maskelerle halkımızın yanında yer almak, müftülüğümüzün de böyle anlamlı bir etkinlikte yer alması da bizim için önemlidir. İçerisinde bulunduğumuz bu sıkıntıların hafiflemesi, bu zorlu süreçte  halkımızın yanında yer almak ve bir takım çalışmalarla halkımızın ihtiyacını karşılama noktasında da önemli bir hizmeti sunduğumuza inanıyorum. Bu konuda bizlere malzeme desteğinde bulunan Alanya Belediye Başkanı sayın Adem Murat Yücel’e çok teşekkür ediyorum. Hassaten maske üretimine öncülük eden Kur’an Kursu Öğreticilerimiz Medine Karacabay’a,  Saliha Demir’e ve Serap Sabancılar’a  çok teşekkür ediyorum. Yine bu çalışmamızda yer alan diğer bütün Kur’an Kursu Öğreticilerimize ve Kur’an Kursu öğrencilerine de teşekkür ediyorum. Yani bu çalışmamızda Diyanet İşleri Başkanlığı Alanya Müftülüğü olarak bizim öncülüğümüzde, Kur’an Kursu Öğreticilerimizin teşviki ve gayretleriyle, halkımızın ve Kur’an Kursu öğrencilerinin desteğiyle bu güzel çalışma devam etmektedir. Ben yapılan bu hayrın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor, tekrar maske üretimine katılarak destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.