Trafik ekiplerinin hız denetimlerinde kullandığı sistemler baştan aşağı yenileniyor. Eski alışkanlıklarına güvenip radarı geçtikten sonra gaza basan ya da karşı şeritte hız limitini aşan sürücüler için yeni dönem resmen başladı. Yeni nesil ölçüm cihazları, çift yönlü ve çok açılı tarama kabiliyeti sayesinde aynı anda birden fazla aracı takip edebiliyor.
Antalya ve Alanya’da radarı gördüğü an frene basıp cihazın hizasını geçtikten sonra süratlenen araçlar, arkadan yapılan çekimle tespit edilerek cezai işleme tabi tutulacak.
KARŞI ŞERİT DE KAPSAMA ALANINDA
Geliştirilen sistem yalnızca aynı şeritte ilerleyenleri değil, refüjün diğer tarafındaki karşı şeritten ters istikamette gelen araçları da yüksek çözünürlüklü kameralarla algılıyor. Hız ihlallerinin yanı sıra şerit takibi ve plaka okuma süreçleri de otomatik olarak sisteme düşüyor. Ekipler, Alanya'daki kritik güzergahlarda denetimlerin aralıksız süreceğini belirterek sürücüleri hız limitlerine uymaları konusunda uyarıyor.




