Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu'nun 21 Aralık 2025 tarihinde yapılacak seçimi için Alanya'nın ortak irade adayı Hüseyin Gümrükçüler oldu. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Yönetim Kurulu Üyesi olan Gümrükçüler'in seçilmesi bekleniyor.

ORTAK İRADE ADAYI: HÜSEYİN GÜMRÜKÇÜLER

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren ve Türkiye'nin turizm politikalarına yön veren en etkili kurumlardan biri olan TGA'da, Akdeniz Bölgesi'ni temsil edecek 3 isimden biri için ALTİD, Hüseyin Gümrükçüler ismi üzerinde mutabakata vardı.

Gümrükçüler, adaylık için gerekli imzaları 28 Kasım'a kadar toplayarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne teslim edecek. Alanya, önceki dönemlerde ALTİD Başkanı Burhan Sili ve Şükrü Cimrin gibi isimleri TGA yönetimine taşımıştı ve bu dönemde de temsilci çıkarmayı hedefliyor.

SEÇİM DETAYLARI VE ALANYA'NIN ÖNEMİ

21 Aralık 2025'teki seçimde Akdeniz Bölgesi'nden 3 isim yönetim kuruluna seçilecek. Bölgedeki oy kullanma hakkına sahip 3 bin 930 konaklama tesisinden 2 bin 644'ü Antalya'da bulunuyor. Alanya, bu tesislerin 463'üne sahip.

Seçimde, yatak kapasitesi baz alınarak imza toplansa da, seçilmek için 10 yataklı bir apart otel ile bin yataklı bir otelin oyu eşit sayılıyor. Numa Otelleri'nin sahibi olan Gümrükçüler'in, Alanya'daki 463 otelcinin yanı sıra tüm bölgeden alacağı oylarla 3 yıllık süre için TGA Yönetim Kurulu'na seçilmesi bekleniyor.

ADAY HÜSEYİN GÜMRÜKÇÜLER'İN ÖZGEÇMİŞİ VE HEDEFLERİ

HÜSEYİN GÜMRÜKÇÜLER KİMDİR?

  • Doğum: 1978, Alanya.
  • Eğitim: Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu ve ABD'de yüksek lisans eğitimini tamamladı.
  • Görevler:
    • Hâlen Numa Oteller Grubu'nda yönetici olarak görev yapıyor.
    • Alanyaspor Yönetim Kurulu Üyesi.
    • ALTİD Yönetim Kurulu Üyesi.

TGA ADAYLIĞI HEDEFLERİ

Hüseyin Gümrükçüler, TGA adaylığı için turizmdeki yöneticilik tecrübesi ve uluslararası eğitimini öne çıkararak şu hedeflere odaklanacağını belirtiyor:

  • Türkiye'nin Tanıtımına Katkı: Ülkenin uluslararası alanda tanıtımını güçlendirmek.
  • Yeni Pazarlar Kazanılması: Türkiye turizmi için yeni ve potansiyel taşıyan pazarları keşfetmek ve ülkeye kazandırmak.
  • Sürdürülebilir Turizm Projeleri: Çevreye duyarlı ve uzun vadeli turizm projelerine destek sağlamak.
  • Marka Değerini ve Rekabet Gücünü Artırmak: Sektör paydaşlarıyla iş birliği içinde çalışarak Türkiye'nin turizmdeki marka değerini ve uluslararası rekabet gücünü artırmaya odaklanmak.

Gümrükçüler'in bu hedefleri, TGA'nın temel misyonu olan turizmin tanıtılması ve geliştirilmesi ile örtüşüyor.

ALTİD'de başkanlık seçimi: Cem Özcan ve Şevki Taç’ın listeleri yarıştı
ALTİD'de başkanlık seçimi: Cem Özcan ve Şevki Taç’ın listeleri yarıştı
İçeriği Görüntüle