Alanya Kaymakamlık binasının ön tarafında bulunan asırlık hurma ve palmiyeleri ağaçlarını söktüler. 90 ila 100 yaşında olduğu belirlenen palmiye ve hurma ağaçlarından boşalan yere Alanyaspor store aracının konulacaği iddia ediliyor.

Asırlık ağaçların vinçle söküldüğünü videoya kaydeden Alanya’nın yakından tanıdığı ve Spor camiasının önde gelen ismi Diş hekimi Fevzi Açıkalın’ın bugün kendine ait sosyal medya hesabından paylaştı. İşte Fevzi Açıkalın’ın sosyal hesabından yazdığı yazdığı yazı ve görüntülediği video…

Cumhuriyet'in bir süsü daha gitti!

Aslında eksik söyledim; o yalnızca bir süs değil yanındaki Hükümet Binası ile bir bütündü. Şimdilerde kaymakamlık binası diye bilinen ama içinde adliyesi, nüfusu ile tam bir Türkiye Cumhuriyeti devlet binası olan ve Alanya'da artık nirengi noktası olarak kullanılabilecek tek yapının süsünü söktüler. Aslında Cumhuriyet ile aynı yaşta olan bir değeri yok ettiler!

Alışığım ben bu hoyratlığa... Hep cumartesi günü yaparlar. Alıp götürdüler 90 yıllık Hurmayı (palmiye değil!). Bir kaç hafta önce koca koca adamlar gelip o alanı adımlamıştı; hayırlı bir şey olmadığını sezdim. Ama hurmayı sökeceklerini hiç tahmin etmemiştim.

Hükümet binasının yanındaki alana Alanyaspor Store yapacaklarmış. Hayırlısı olsun. Alanyaspor deyince akan sular durur. Şehrin dokunulmazı o. Şehrin en işlek yerinde, merkezinde araç park yeri yokmuş, çok uygun değilmiş, hiç önemli değil; kanımız canımız için her şey feda. Hem seçimlere şurada ne kaldı!

Ey Obalı Atiye ve Hayradoslu Zihni; durumlar Alanya'da bildiğiniz gibi değil. Bir Cumhuriyet insanı olarak akıl edip Akdeniz bitkisi olarak Hurma ve Çam ağaçları ile donattığınız alanlar birer birer yok oluyor. İyi ki görmediniz bu günleri. Şahit olmadınız barbarlığa. Rahat uyuyun diyeceğim ama biz torunların sahip olamadık yaptıklarınıza. Ne yapalım, kader utansın. Toprağınız bol olsun...