Rusya'nın 1 Nisan'dan itibaren uluslararası uçuşlara açtığı 13 şehirdeki havalimanından Türkiye'ye ve İngiltere'ye uçuş olmayacağı belirtildi.

‘’TÜRKİYE VE İNGİLTERE HARİÇ’’ DENİLDİ

Rus Tur Operatörleri Birliği'nin bülteninde yer alan habere göre, Federal Hava Taşımacılığı Ajansı tarafından hava yolu şirketlerine gönderilen NOTAM'da, uluslararası uçuşlara açılan Rusya'daki 13 havalimanından Türkiye ve İngiltere'ye uçuş yapılmayacağı bildirildi. NOTAM'da, ‘bu şehirlerden Türkiye ve İngiltere hariç, yurt dışına uçuş yapılabilir’ dendi.

Rusya Federasyonu'nun uluslararası uçuşlara açtığı yeni 13 şehir Belgorod, Volgograd, Voronezh, Kaluga, Krasnodar, Lipetsk, Nalchik, Orenburg, Saratov, Sochi, Tyumen ve Yuzhno-Sakhalinsk olarak açıklanmıştı.

Hava yolu şirketlerine iletilen NOTAM'da şu ifadelere yer verildi:

''Rusya Federasyonu Hükümeti'nin 01.04.2021 tarihli kararnamesine göre uluslararası hava operasyonlarına açılan Rusya noktaları listesinde Belgorod, Volgograd, Voronezh, Kaluga, Krasnodar, Lipetsk, Nalchik, Orenburg, Saratov, Sochi, Tyumen ve Yuzhno-Sakhalinsk yer alıyor. 16 Mart 2020 tarihli 635-R 1 hükümet emri eki uyarınca, bu havalimanlarından, İngiltere ve Türkiye hariç, dış hat uçuşları yapılabilir.''