Rusya’da koronavirüs nedeniyle vaka ve ölüm sayılarında rekor kırıldı. Ülkede son 24 saatte 20 bin 616 vaka tespit edilirken, 652 de can kaybı yaşandı. En çok vaka tespit edilen şehirler ise 6 bin 209 ile Moskova oldu.

RUSYA: SONBAHARA KADAR NÜFUSUN YÜZDE 60'INI AŞILAYAMAYACAĞIZ

Artan vaka sayılarıyla ilgili açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, sonbahardan önce Rusya’da aşılama oranının yüzde 60’a yükseltme planını gerçekleştiremeyeceklerini söyledi. Aşı olmak isteyenlerin sayısının az olduğunu kaydeden Peskov, son bir haftada bir artış olduğunu açıkladı. Peskov ayrıca, salgınla ilgili kararların bölge otoriteleri tarafından alındığına dikkat çekti.

YUNANİSTAN RUSYA’DAN GELENLERİ YENİDEN TEST EDECEK

Öte taraftan Yunanistan, ülkeye gelen Rus ziyaretçiler için ek önlem getirdi. Alınan karara göre Rusya’dan gelen her yolcular, aşı veya bağışıklık sertifikası olsa dahi, negatif PCR testi ibraz etmek zorunda. Bununla da kalmayan Yunanistan, Rusya’dan gelen her yolcuyu korona testi tabi tutacak.

ALMANYA RUSYA’DAN GELİŞLERİ SINIRLANDIRDI

Almanya ise, koronanın mutasyona uğramış yeni varyantı nedeniyle Rusya'dan çoğu seyahatleri yasakladı. Almanya'nın Moskova Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada Rusya'dan Almanya'ya seyahat eden Alman vatandaşları, Almanya'da oturum izni olan üçüncü ülke vatandaşları, transit yolcular ve Almanya'da yakın akrabası olanlarla diğer başka bazı kategorideki grupların yasaktan muaf tutulduğu ifade edildi. Almanya'nın açıklaması, son derece bulaşıcı delta varyantı ile yavaş aşılama nedeniyle üçüncü bir dalganın ortasında olduğuna dair vaka ve ölüm sayılarının ardından geldi.

TÜRKİYE RUSYA'DAN GELENLERDEN COVİD-19 TEDBİRLERİ AÇISINDAN HANGİ ŞARTLARI İSTİYOR?

Rusya'dan Türkiye'ye girişlerde girişten en az 14 gün önce aşı yaptırıldığına ve/veya hastalığı son 6 ay içinde geçirdiğine dair ilgili Rus resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR testi raporu ibrazı talep edilmiyor ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmıyor.