p>Alanya'nın Konaklı Mahallesinde bulunan Club Sun Heaven Genel Müdürü Volkan Dağ "Sektörün en büyük sıkıntılarının başında da kalifiye elaman sıkıntısı geliyor. Örneğin geçende ismini vermeyeyim bir otelde oturuyoruz.  Otel sahibi yoldan geçen birkaç kişiyi çağırıyor.  Çağrılan kişiler “Biz inşaat bitti memlekete dönüyoruz” diyorlar. Otel sahibi sen F&B’cisin, sen mutfakçısın, sen meydancısın diyerek işe alıyor. Bu da şunu gösteriyor. O işe başlayan arkadaşlar bir yıl sonra müdür oldum diyerek sektörün içinde yer alacaklardır. 

ALANYA CLUB SUN HEAVEN YENİLENDİ

Alanya Konaklı'da bulunan  Club Sun Heaven bu yıl gerçekleştirdiği yenileme çalışmalarını tamamlayarak 22 Mayıs 2015 tarihinde sezonu açacak. Club Sun Heaven Genel Müdürü Volkan Dağ yaptığı açıklamasında otelin % 80 oranında yenilendiğine dikkat çekerek,“22 Mayıs’ta otelimizi açacağız. Burası 1990 yılında hizmete girmiş bir tesis. Avrupalı ve Rus misafirlerimize daha iyi hizmet verebilmek için yeni bloklar ilave ettik. Otelimizde %80 oranında yenilemeye gittik” dedi.
BİRÇOK KİŞİNİN KABUL ETMESE DE ÇOK ZOR BİR SEZONA GİRİYORUZ
Pazarlama stratejilerinde değişim yaşadıklarına da dikkat çeken Volkan Dağ, bu yıl Avrupalı turistinde tesislerinde konaklayacağını söyleyerek, bu yıl zor bir sezonun kendilerini beklediğini söyledi. Volkan Dağ, “ Burası % 100 Rus misafir ağırlayan bir tesisti burası. Yaklaşık dört aydır burada Genel Müdürlük yapıyorum. Şu anda Rusya’da da yaşanan son gelişmeler ışığında bizde pazarlamamızı Avrupa’ya yönelttik. Şu anda % 100 Rus turisti ağırlayan tesisimiz bu yıl itibarıyla % 20 Avrupalı turiste de hizmet verecek.  Antalya’da çok sayıda Genel Müdür ve satış pazarlama yapan arkadaşlarımız ile birlikte görüşüyoruz. Birçok kişi kabul etmese de çok zor bir sezona giriyoruz. Bunun başlıca sebebi de malum yatak sayısı çok fazla. Yeni pazarlarda geliştirilmeyince sıkıntı ortaya çıkmış durumda. Bu sezon sonunda da çok sayıda tesisin sıkıntılar yaşayabileceğine inanıyorum” diye konuştu.
14-15 DOLARA ODA FİYATI
Sektördeki gelişmelere de değinen Volkan Dağ,  yatak kapasitesinin her geçen gün arttığını ve kalifiye elmen sıkıntısının yaşandığını söyledi. Her geçen gün kötüye giden bir sektör tablosu çizen Dağ, “ Maalesef kötüye giden bir sektörümüz var.  Birinci, ikinci, üçüncü,dördüncü band olarak yatak sayıları artıyor. Avrupalının kendi ülkelerinde bir Fast Food ürünü yiyemeyeceği rakamlara, Nisan mayıs aylarında 14-15 Dolarlara oda fiyatları veriliyor. Biri vermezssse biri veriyor. Bu da sektöre zarar veriyor. Sektörün en büyük sıkıntılarının başında da kalifiye elaman sıkıntısı geliyor. Örneğin geçende ismini vermeyeyim bir otelde oturuyoruz.  Otel sahibi yoldan geçen birkaç kişiyi çağırıyor.  Çağrılan kişiler “Biz inşaat bitti memlekete dönüyoruz” diyorlar. Otel sahibi sen F&B’cisin, sen mutfakçısın, sen meydancısın diyerek işe alıyor. Bu da şunu gösteriyor. O işe başlayan arkadaşlar bir yıl sonra müdür oldum diyerek sektörün içinde yer alacaklardır. Maalesef şu anda rakamlar yerlerde, iş bilen insanlara çok küçük rakamlar teklif edildiği için ben yapmak istemiyorum diyor. Ve bu aşamada yıllarca bu işin yükünü çekmiş tecrübeli iş bilen kişiler elini ayağını bu işten çekiyorlar, günü birlik sektöre giren insanlar bu işi yapıyor.  Haliyle hizmet kalitesi düşüyor” dedi.