p>Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Ekonomi Zirvesinde konuştu. İşadamlarına seslenen Elvan,  Antalya’nın kalkınıp bir dünya kenti olabilmesi için herkesin ortak hedeflere kilitlenmesi gerektiğini söyledi ve “Siyaset uğruna, ideolojiler uğruna, yapılması gerek en işleri engelleyen bir yaklaşım olursa Antalya kalkınamaz” dedi.
ANTALYA'YI BİRLİKTE KALKINDIRACAĞIZ
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in konuşmacı olarak katıldığı Ekonomi Zirvesinde konuşan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, kalkınmanın olmazsa olmazlarının nitelikli insan alt yapısı, ortak akıl, girişimcilik ruhu ve sahip olma duygusu olduğuna dikkat çekti. Elvan, Antalyalıların kentin geleceği açısından ortak hedeflere odaklanması halinde projelerin gerçekleşme şansının daha yüksek olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “İdeolojiler uğruna, siyaset uğruna, bir takım yapılması gereken işleri engelleme uğruna bir yaklaşım olursa Antalya kalkınamaz.  Birlikte ortak kararlar alıp, Antalya’yı birlikte kalkındıracağız.”
PROJELER BİR BİR HAYATA GEÇİRİLİYOR
Antalya için konulan hedeflerin bir bir hayata geçirilmeye başlandığını söyleyen Elvan, Çevre Yolu üzerindeki üst geçitlerin bitirildiğini, Batı Çevre Yolunun yapımının hız kazandığını ve açılma aşamasına geldiğini hatırlatarak tüm bunları merkezi hükümetle, yerel yönetimlerin uyumu sayesinde olduğunu vurguladı.
TARIMIN SORUNLARI İÇİN ACİL ÖNLEMLER ALINDI
Antalya’nın inanılmaz bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Elvan, turizm potansiyelini geliştirmek için kruvaziyer liman ve yat limanlarının yapılacağını, tarım potansiyelinin artırılması içinse bir dizi önlem alınacağını belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Üreticilerimiz onları ziyaret ettiğimizde bize temel sorunlarından söz ettiler. Bizler de bunları seçimi beklemeden Ankara’da Başbakan Ahmet Davutoğlu’na illettik. Acil çözüm getirilen konular oldu. Bundan sonra seralar artık ticarethane olarak kabul edilmeyecek, tarımsal sulamalardaki elektrik fiyatı neyse o uygulanacak. Seraların modernizasyonu için “0” faizli kredi ve hibe desteği sağlanacak. Damla sulama gerçekleştirilmesi halinde ki biz bunu teşvik ediyoruz, tarımsal sulamadan daha düşük elektrik fiyatları uygulayacağız. Tarımsal kalkınma ve sulama kooperatiflerine olan borçlar yeniden yapılandırılacak.”
TURİZMDE 6 AY İŞSİZLİK SORUNU BİRİNCİ ÖNCELİK
Antalya’nın en temel problemlerinden birinin de turizm sezonunun kısıtlı olması nedeniyle kışın işsiz kalan turizm çalışanları olduğuna dikkat çeken Lütfi Elvan, “8 Haziran’dan itibaren en öncelikli konumuz bu olacak. Bunun sözünü veriyorum” dedi.