p>Avrupa Birliği projesi ile 15 ilde eylem planı hazırlamak için gürültü haritası hazırlığına başlandı. Alanya'da eğlence sektörü mercek altında. Havalimanında ise harita tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gürültü kaynaklarının doğru belirlenmesi ve eylem planlarının hazırlanması için Türkiye çapında 10 pilot il ve 5 büyükşehirde saha çalışması başlattı. 6 milyon euro değerindeki proje için Avrupa Birliği'nden hibe alındı. Stratejik önemi olan pilot bölgelerin arasında Alanya'da yer aldı. 
EYLEM PLANI 
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bedrettin Taşkesen, bu yaz Alanya'daki eğlence yerlerine ilişkin nihai stratejik gürültü haritasının hazırlanacağını açıkladı. Gürültü haritasının belirlenmesinin ardından ikinci aşamada pilot bölgelerde eylem planlarının hazırlandığı öğrenildi. Bu kapsamda gürültüyü azaltacak tedbirler konusunda çalışmalar haritaların tamamlanmasının ardından gelecek yıldan itibaren hayata geçecek. 
HAVALİMANI TAMAM 
Antalya Havalimanı Gürültü Haritası da TÜBİTAK MAM (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi) ile Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü tarafından hazırlandı. Devlet Hava Meydanları koordinasyonunda hazırlanan gürültü haritası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. 
GÜNDÜZ, AKŞAM VE GECE 
Haritada, havalimanının 50-75 desibel arası ve 75 desibel üzeri ses ölçümlerinin yayılımı gözler önüne serildi. Ayrıca haritada, bu ses yayılımı içerisinde mesken, eğitim ve hastane alanlarının konumu da yer aldı. Haritada gündüz, akşam ve gece olmak üzere 3 periyottaki gürültü ölçüldü. 
HARİTADA KIRMIZI VE TURUNCU BÖLGELER
Haritaya göre Örnekköy Sahili'nden Varsak'ın kuzeyine kadar geniş bir alanda gürültü kirliliği mevcut. Ortalama değerlerde, Cumhuriyet ve Serik Caddeleri ile Güzeloba Mahallesi 65-70 desibel arası gürültü kirliliği yaşanan kırmızı bölgede yer aldı. Ermenek, Güzelbağ, Çağlayan ve Menderes mahalleleri ise 55 ve 65 desibel arasındaki turuncu bölgede bulunuyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verileri gürültü kirliliğinin yarattığı tehlikeleri gözler önüne seriyor. Verilere göre dünyada işitme engeli yaşayan oran yüzde 15 seviyesinde. Bu oranın 15 yıl içerisinde ise ikiye katlanması bekleniyor. WHO'nun tahminlerine göre 2030 yılında dünyadaki her 100 kişiden 30'u herhangi bir tür işitme engelinden muzdarip olacak.