HABER – Muammer SOYLU

Kopya internet sitesiyle dolandırılanların sayıları hızla artarken, sahte internet siteleri arasına Altis Resort Hotel & Spa’da girdi. Otel yetkilileri dikkatli ve titiz çalışma sonrası kendi otellerine aitmiş gibi gösterilen sahte internet sitesine anında müdahale ederek erişimin engellenmesi kararı çıkarttılar.

YETKİSİZ SATIŞ YAPILDIĞI TESPİT EDİLDİ

Talip Kahraman İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ait Antalya/ Belek’te bulunan 5 yıldızlı Altis Resort Hotel&Spa isimli hotele son zamanlarda arayan şahıslardan gelen bilgi üzerine https://www.halalresortshotels.com/altisresort linkinden Altis Resort Hotel adına yetkisiz satış yapıldığı tespit edildi.

İZİNSİZ OLARAK KOPYALANARAK EKLENDİ

Otel yetkilileri resimlerin izinsiz olarak eklendiğini ifade ederek, “https://halalresortshotels.com isimli internet sitesinden Türkiye'de bulunan muhafazakâr konseptli oteller adına internet sitesinde yer alan 0(242) 349 45 30, 0(538) 504 70 72 telefon numaraları üzerinden rezervasyon satış işlemleri gerçekleştirilmiş, Altis Resort Hotel'e ait bilgiler hotelin oda bilgileri, hotel fotoğraflar Hotel'in kendi internet sitesinden izinsiz olarak kopyalanarak eklenmiştir. Altis Resort Hotel Spa adına satış yapıldığı, hotelden tatil satın almak isteyen şahıslara hotel konaklama fiyatlarının çok altında fiyat sunarak insanları aldatmış, düşük fiyat ile cazip kılmış ve kişilerin tatil için ödeme yapmalarını sağlamıştır. İlgili siteden tatil satın alan şahıslar da hotele ulaşarak rezervasyon teyiti almak istedikleri zaman sitenin yetkisiz satış yaptığı ortaya çıkmıştır.  Öncelikle hotelin resmi internet sitesinde www.halalresortshotels.com isimli sitenin acente olmadığı haksız ve izinsiz satışlar yaptığı itibar edilmemesi gerektiği duyuru olarak eklenmiştir” dediler.

ERİŞİME ENGELLENMESİ KARARI ÇIKTI

Vatandaşların daha fazla mağdur olmamaları açısından, www.halalresortshotels.com isimli internet sitesine erişim devam ettiği sürece hotel adına satış yapılacağı ve tüketicilerden ödeme alacağı, kimlere satış yaptığı otel tarafından kontrol edilmesi güç olacağı, siteden tatil satın alanların mağdur olacağı, Altis Resort Hotel’in adı kullanıldığından yasal işlemlerde Hotel muhatap alacağı için itibarının zedelendiği nedenleriyle ilgili site hakkında otel avukatı Gözde Kaya yasal süreç başlattı. Serik Sulh Ceza Hakimliği’nin 2021/1149 Değişik İş sayılı 25.06.2021 tarihli kararı ile https://halalresortshotels.com ve https://www.halalresortshotels.com/altisresort" isimli URL adreslerine erişimin engellenmesine” karar verildi.

TÜKETİCİLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN NOKTALAR

Öte yandan Avukatı Gözde Kaya, internet üzerinden tatil satın alacaklar kişilerin tatillerinin zehir olmaması için dikkat edilmesi gereken konuları aktardı.

Av. Kaya’nın aktardığı bilgiler şöyle:

“Tüketiciler tarafından hotellerin kendi internet siteleri üzerinden veya iletişim numaralarından rezervasyon edilen tatil bilgileri kıyaslanarak kontrol edilmelidir. Hotelin veya acentenin internet sitesinden veya rezervasyon hattından satın alınacak tatilin tutarı ve ödeme bilgileri karşılaştırılmalıdır. Zira internet dolandırıcılığında tüketicilerin iradelerini sakatlamak için tatilin değerinin daha altında fiyat teklifleri sunulmaktadır, bu durumda tüketiciler de daha ucuz tatil yapmak için tercihini yetkisiz satış yapan sitelerden veya hesaplardan yöne kullanmaktadır. Tüketicilere rezervasyonun tamamlanması için gönderilen hesap numaraları şahıslar adına değil ticari şirket adına olduğuna dikkat edilmelidir”