p>Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Cindi ve Gökbel Yaylası yolunda devam eden bakım ve onarım çalışmalarını yerinde denetledi. Başkan Yücel, yaylalara etkili hizmet vermek için Sarımut’da 25 kişilik bir ekip ve iş makinalarından oluşan şantiye kurduklarını söyledi.
KAPANAN YAYLA YOLLARI AÇILIYOR
Alanya Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, Cindi ve Gökbel Yaylası yollarında bakım ve onarım çalışması yapıyor. Bakım ve genişletme çalışmalarının sürdüğü Cinli ve Gökbel Yaylaları’nın bağlantı yolunda drenaj çalışması da devam ediyor. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yayla yollarındaki çalışmaları yerinde inceledi. Alanya'ya bağlı mahallelerin yayla yollarına yaz sezonu öncesi büyük önem verdiklerini belirten Başkan Yücel, ''Mahmutlar Mahallemize bağlı Cindi Yaylası'nda kapanan yollar tekrar açılıyor. Ayrıca Gökbel Yaylası bağlantı yolunda çalışmalar sürüyor. Vatandaşlarımızın yayla sezonu öncesi ulaşım sorunu yaşamaması için tüm mahallelerimizin yaylalarında çalışmalarımız olacak.'' dedi.
SARIMUT’A YAYLALARA ÖZEL ŞANTİYE KURULDU
Bir yıllık süre içerisinde belediyenin yeni birimler ve kadrolarla güçlendirildiğini belirten Başkan Yücel, “Artık gerek araç, gerekse personel olarak her noktaya ulaşabilecek gücümüz var. Sadece uzak mahallelerimize ve yaylalarımıza hizmet götürebilmek için Sarımut mevkiinde Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz tarafından şantiye kuruldu. Yayla kültürü bizim geleneğimizde önemli bir yere sahip. Bunun bilincinde olarak mahallelerimize hizmet kadar yaylalarımıza da hizmet götürmeyi hedefliyoruz. Sarmut’taki şantiyemizde 25 personel ile iş makineleri burada görev yapıyor. Sarımut’taki şantiyeden hem hızlı hizmet verebileceğiz hem de çalışmaları daha sağlıklı bir şeklide takip edebileceğiz.” dedi.