YAŞAT Vakfı Başkanı Elvin Hüseynov ile bir araya gelen Başkan Çavuşoğlu, Azerbaycan’ın haklı davasında her zaman yanında olduklarını ifade etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren YAŞAT Vakfı Başkanı Elvin Hüseynov, “Bizleri Alanya’da misafir ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Şehriniz o kadar güzel ki oraya adım attığımız gibi direkt huzur bulduk. Bizleri çok güzel bir şekilde karşıladınız” dedi. Ziyarette karşılıklı hediye takdimi de yapıldı.

AZERSUN’A ZİYARET

Azerbaycan’da temaslarını sürdüren Çavuşoğlu, Azersun Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdolbari Goozal ve CEO’su Savaş Uzan’ı da ziyaret etti. Karşılıklı hediyelerin takdim edildiği ziyarete Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Akıncıoğlu da eşlik etti. Bir süre sohbet eden Goozal, Uzan, Akıncıoğlu ve Çavuşoğlu daha sonra öğle yemeğinde bir araya geldi. Goozal ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirerek Çavuşoğlu’na teşekkür etti.

Tekerlekli Sandalye Eskrim Federasyonu’na yapılan ziyarete ise Azerbaycan Tekerlekli Sandalye Eskrim Federasyonu Başkanı Asaf Malikov, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Akıncıoğlu, Azerbaycan Eskrim Spor Kulübü Başkanı Mahin Malikova, DİFAİ Spor Kulübü Başkanı Nübar Malikova, FENCİNG ile JAGUAR Spor Kulübü Başkanı Maryam Malikova’nın yanı sıra çok sayıda federasyon üyeleri, antrenör ve sporcular da eşlik etti. Sporcuların eskrim turnuvalarını izleyen Başkan Çavuşoğlu’na daha sonra çeşitli hediyeler takdim edildi.

Azerbaycan basınına açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Dün Alanyaspor Futbol Okulu’nun açılışını gerçekleştirdik. Neftçi Bakü Futbol Kulübü ve şampiyon olan Karabağ Futbol Kulübü’ne de ziyaretlerde bulunduk. Geçen günlerde Azerbaycanlı gazilerimizi Alanya’ya davet ederek şehrimizde onları misafir etmiştik. Onlara da çok güzel moral oldu. Kardeş ülkemiz Azerbaycan ile ilişkilerimiz bizim için çok önemli”

Azerbaycan Tekerlekli Sandalye Eskrim Federasyonu Başkanı Asaf Malikov ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Hasan Çavuşoğlu’na teşekkür etti.