p>Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Adayı Cafer Uyar, daha önce sanayi esnafını ziyaret ettiği Gazipaşa'da bugün de pazar ve çarşı esnafı ile buluştu. Alanya'dan partililer ile yola çıkan Uyar'ı Gazipaşa'da İlçe Başkanı Mehmet Yüksel, İlçe Kadın Kolları Başkanı Zahide Doğan, 30 Mart yerel seçimlerinde Gazipaşa Belediye Başkan Adayı olan Ali Tarık Tepe ve partililer karşıladı. Ziyaretlere pazar yerinde başlayan Uyar ve partililer, bütün esnafı selamlayarak destek istedi. Sıcak ve yakın bir ilgi ile karşılaşan Uyar, MHP'nin iktidarında gerçekleştirilecek vaatleri anlattı. Vatandaşlarla sohbet edip sorunlarını dinleyen Uyar, "MHP bu milletin kara sevdalıları. Sizin için canını vermekten kaçınmaz" dedi. Vatandaşlar geçmişte hep seçim zamanında gelenlerin seçimden sonra kendilerini unuttuklarını ifade ettti. Hep Hak ve halk içinde çalıştığını ifade eden Uyar, "Cafer Uyar'ı unutmayın. Allah izin verirse gidecek meclise. Orada taş ocağı, çakıl ocağı takip etmeyecek. Yayladan mera çevirmeye uğraşmayacak. Deniz kenarında otel arsası aramayacak. Sadece garibanın, halkın yüreğine bakacak. Cafer Hoca'yı takip edin. Söylediklerimin aksini görmeyeceksiniz" diye konuştu.
CAFER HOCA ÇADIRDA DOĞRU
Bir vatandaşın "Biz Ankara'ya gidince kendi vekilimizi görmek isteriz. Vekilimiz buralardan çıksın, bizi anlasın, unutmasın istiyoruz" demesi üzerine Uyar, broşürdeki MHP listesindeki adayların Antalya'nın neresinden olduğunu tek tek saydı. Uyar, "Biz Konya'dan anyadan gelmedik. Cafer Hoca çadırda doğdu. Görpe, oğlak, pişek, kuzu, emlik ile büyüdü. Oraya varınca gönderdiğiniz vatandaşın gönlünden geçeni anlamak istiyorum. Bizim derdimiz öbür dünyaya gidince sağ taraftaki defterimizin biraz kabarık olması." dedi. Kendisi gibi 'Ben de Yörüğüm' diyen vatandaşlara Yörük kültürüne ait eşyaların isimleri soran Uyar, "Şimdi bazı vekil adayları da buralara gelince Yörüğüm deyip duruyor. Ama iş Yörük yaşantısına gelince hiçbir şey bilmiyorlar" dedi. 
BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ
Ziyaret sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Yüksel, "İnşallah 7 Haziran'da seçimlerinde Gazipaşa birinci parti olacağız. Antalya'da da birinci parti olacağız. Türkiye'de MHP'yi iktidara taşımak için mücadele ediyoruz. 7 Haziran akşamına kladar mücadelemiz devam edecek. İnsallah 8 Haziran'da da MHP tek başına iktidar olacak" şeklinde konuştu. MHP Antalya Milletvekili Cafer Uyar ise çalışmaların artarak devam edeceğini vurgulayarak "Türk milletinin 8 Haziran'da kabustan, karabasandan kurtulması gerekiyor. Bu karabasan ülkemizin herkesimini kaplamış durumda. Çifti, emekli, çalışanlar, pazarcı, esnaf maalesef bu kabusun etkisi altında. MHP iktidarında çiftçilerimize üretim için yaptıkları faalietlerde vergi almayacağız. Mazotu 1.75 liraya vereceğiz. Türkiye'yi besleyen ve dünyada kendi kendine yeten ülkemizin çiftçisini bu dar boğazdan kurtarmak için elimizden geleni yapacağız" dedi. 
ÇALDIRMAZSAK KAYNAK BULUNUR
MHP'nin iktidarında gerçekleştireceği vaatleri de anlatan Uyar, asgari ücret, emeklilere, öğrencilere, kiracılara, dar gelirlilere, evlenmek isteyen gençlere sağlanacak ekonomik kolaylıkları açıkladı. Uyar, "Bunların kaynağını nereden bulacaksınız derseniz, sadece çalınan parayı çaldırmadan tutsak muhtaç olan insanlara yardım etmemize yeter. Tasarruf ve çaldırmama yeterli" ifadelerini kullandı. Gazipaşa'da da pazarcıların, üreticilerin sorunları üzerine de konuşan Uyar, "Esnafımız patatesteki fiyat artışının büyük spekülasyon yapanların patatesi soğuk hava deposunda sakladığını ve fiyatının artmasına sebep olduğunu, dolayısyla mağduru olanların hem üreticiler hem de tüketiciler olduğunu, parayı aradaki insanların kazandığını söylediler. Yine insanlar üretirken masraflarının fazla ama satarken kazançlarının az olduğunu söylediler. Bunlar bizim de şahit olduğumuz durumlar. Ben hobi amaçlı nar ektim, satamadım. Gazipaşa'da meyveler bahçede kalır olmuş." diye konuştu