AK Parti İlçe Teşkilatı'nın 7. Olağan Kongresi dün gerçekleştirildi. Kongrede AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu’nun ardından söz alan AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, yaptığı zamansız ve utanç verici eleştirisi ile büyük tepki almaya devam ediyor.

Kongrede söz alan ve “Bir tane çivi çakmadılar” diyen AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, "Bizim tüm kongrelerimiz bayram havasında geçer. Partimiz ilk kurulduğunda yüzde 21 olan oy oranı yüzde 47'ye geldi. İnşallah 2024'te büyükşehir belediyesini sizlerin gayretleriyle kazanacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek hasta. Kendisine geçmiş olsun diyoruz. Büyükşehir’i niye istiyoruz? Bir buçuk yıl oldu. Büyükşehir Belediyesi bir tane çivi çakılmadı. Yaptıkları işçileri işten çıkarmak, suya yüzde 54 zam yapmak ve demagoji yapmak. Alanya'ya hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu millet kimi seçeceğini çok iyi biliyor. Burada çok başarılı bir ilçe başkanımız var. Toklu'ya başarılar diliyorum" diye konuşmuştu.

Konuşmanın ardından sinirlenen Alanya CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ile Yönetim Kurulu ve Belediye Meclis üyeleri ise kongreyi terk etmişti. Bunun üzerine AK partili Taş'a CHP'lerden sert ve manidar olan cevap niteliğindeki açıklamalarda geç kalmadan geldi.

İŞTE TEPKİ GÖSTERİLEN AÇIKLAMAYA GELEN BAZI CEVAPLAR:

Antalya CHP il başkanı Nusret Bayar

“Yürü üstüne - üstüne, Tükür yüzüne celladın, Fırsatçının, fesatçının, hayının... Dayan kitap ile Dayan iş ile. Tırnak ile, diş ile, Umut ile, sevda ile, düş ile Günaydın değerli dostlarım, yol arkadaşlarım. Umutla, inançla Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile iktidara yürüdüğümüz bu yolda biriz, birlikteyiz, dimdik ayaktayız.”

CHP’li Belediye Meclis üyesi Mimar Nazmi Zavlak

“İlçe kongresine Cumhuriyet Halk Partisi olarak iade-i ziyarette bulunduğumuz AKP İlçe Kongresi'nde; AKP İl Başkanı'nın lüzumsuz ve haksız açıklamalarıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni yıpratmaya çalışması hiç hoş değildir. Evet, kongrelerde seçimler için vaat verilir. Lâkin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek'e samimiyetsiz geçmiş olsun dileklerinin ardından işi "bir çivi bile çakmadınız" söylemlerine bağlamak hem tiksindirici hem de asılsızdır. Büyükşehir Belediye Başkanımız yetimin hakkında gözü olanların rantına çomak sokan, hakkı teslim eden, hakkaniyetli çalışmasıyla, ben sen yok, biz varız diyerek her kesimi kucaklayarak gerçekleştirdiği politikayı hazmedemeyenler çamur at izi kalsın yöntemiyle dürüst(!) Siyâset vaadi veriyorlar. Kusura bakmasınlar! Büyükşehir Belediyemiz partili gözetmeksizin işini hakkıyla yapan, dürüst çalışan personellerinin her daim yanındadır ve de destekçisidir. "Başkan hasta yoğun bakımda. Meydanı boş buldum. Şu lafı da ortaya atayım." Diyerek sözde hoşgörülü, sözde gönülden siyaseti bu şekilde yaparsanız, hayallerinizde daha çok başkanlık kazanırsınız.”

CHP Alanya İlçe yönetim kurulu üyesi, Basın teşkilat sorumlusu Ali Hancı

“Alanya AKP İlçe Teşkilatı'nın 7. Olağan Kongresinde söz alan, AKP Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'ı zamansız ve merhametsiz eleştirilerinden dolayı kınıyor, ortamı terk eden CHP İlçe Başkanımız Coşkun Karadağ ve çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Ülke olarak hatta dünya olarak geçtiğimiz bu zorlu süreçte aslolan birbirimize daha da kenetlenmektir.”

Alanya CHP eski ilçe başkanı Sefa Çorbacı

“AKP Antalya il başkanı Ethem Taş bugün Alanya ilçe kongresinde talihsiz bir açıklama yapmış. Hasta yatağında yatan bir insanı eleştirmek ancak bu kafa yapısındaki insanlara yakışırdı. Kendileri aynı duruma düşerse, Allah'tan acil şifalar, bu durumda ise Allah ıslah etsin dilemek dışında bir temennimiz olmaz. Başka bir cevap vermeye insani duygularım mani oluyor.”