HABER - Muammer SOYLU

İYİ Parti'nin Alanya İlçe Başkanlığı görevine MHP'nin eski ilçe başkan yardımcısı Yücel Apaydın atanmasıyla Alanya siyasetine hızlı giriş yapan İYİ Partide yapılması an meselesi olan İlçe teşkilatı'nda Başkanlık koltuğuna oturacak adaylar arasında mevcut başkan Yücel Apaydın’a eski MHP'li arkadaşı ve dişli rakibi Hilmi Er’den son Emrah Yeşilkaya’nın da rakip olduğu kulisler konuşulmaya başlandı. Alanya’nın yakından tanıdığı iş insanı Emrah Yeşilkaya’ya çevresi tarafından “Sende İYİ Parti'nin Alanya İlçe Başkanlığı’na aday ol” diye baskı yaptığı, Yeşilkaya’nın ise bu kararını önümüzdeki günlerde açıklayacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

DAHA ÖNCE ER KAZANMIŞTI

Eski MHP’li Hilmi Er ile İYİ Parti mevcut Başkanı Yücel Apaydın, geçtiğimiz dönemlerde yine karşı karşıya gelmişlerdi. 2015 yılında yapılan MHP Alanya İlçe Kongresinde aday olarak yarışan Apaydın ve Er’den oluşan iki isimden kazanan Hilmi Er olmuş ve MHP Alanya İlçe Başkanı seçilmişti. İYİ Parti'nin Alanya İlçe Başkanlığı seçim yarışına Emrah Yeşilkaya dahil oldu. Destek verdiği adaylara önemli katkılar sağlayan Emrah Yeşilkaya’nın da eklenmesiyle üç aday ile birlikte İYİ Parti Alanya İlçe Başkanlığı yarışında kıyasıya bir rekabete girecekleri düşünülüyor.

Eski Partileri MHP'de Hilmi Er ve Emrah Yeşilkaya sırt sırta vererek büyük mücadele etmişlerdi. Şimdi İse İYİ Parti İlçe Başkanlığı için karşı karşıya seçim yarışına girmeyi planlıyorlar.

YÜCEL’İN EKİBİNDE YER ALDI

Alanya’nın başarılı iş insanı Emrah Yeşilkaya 2014 yılında Alanya Belediye Başkanlığı seçimlerinde Adem Murat Yücel ekibi ile birlikte hareket etmişti. Genç siyasetci Yeşilkaya, Başkan Yücel’in “Sağ kolu” ve ekibinin önemli halkası olmuş, güçlü rakibi Hasan Sipahioğlu’nu üstün oy farkıyla önüne geçerek seçimi kazanmasında büyük rol oynamıştı.

BAŞKAN ŞAHİN’E DESTEK VERDİ

Emrah Yeşilkaya 2018 Nisan ayında yapına Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) seçimlerinde Mehmet Şahin’in ekibinde yer almıştı. Şahin rakibi Tuna’ya ezici üstünlükle 24 meslek komitesinden 19’unu kazanıp tekrar başkan olmuştu. Yeşilkaya Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO)’da Emlak Komite Başkanlığı görevini de başarıyla sürdürmekte.