Alanya Bahçeşehir Okulları Stadyumu’nda Alanyaspor ile Trabzonspor Süper Lig'in 28. haftasında karşı karşıya gelmiş, ev sahibi takım uzatmaların son saniyesinde bulduğu golle durumu 2-2 getirmişti. Maçın bitiş düğünden sonra her iki takım yöneticileri arasında önce tribünlerde daha sonrada stat içinde arbede yaşandı. Alanya’da görev yapan bazı gazeteciler görevini yapmak için görüntü aldığı sırada araya giren ve gazetecilere engel olan İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Serkan Akbaba’ya Alanya kamuoyundan büyük tepki geldi.

MEMLEKETLİK YANI TUTTU

Aslen Karadeniz'li olan İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Serkan Akbaba, maçın bitiş düdüğünün ardından ise protokol tribününde hareketli dakikalar yaşanmasına sadece seyirci kaldı. Yarbay Serkan Akbaba’nın Trabzonspor’un son saniye gölü ile 2 puan kaybetmesine üzüldüğü de gözlerden kaçmadı.

SEL GİDER KUM KALIR

İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Serkan Akbaba’ya bir atasözümüzü hatırlatalım. ‘Sel gider kum kalır’ Atasözün anlamı; ‘Herhangi bir durumda önemli olan, kalıcı unsurlardır. Gelip geçici olan ögeler fazla önem taşımaz. Bundan dolayı bir işte ana unsurlara gereken önem verilmeli’.

Bugün aynen de bu böyle oldu. Alanya’nın başarılı, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre’nin Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) Ana Kararnamesi ile Bursa’ya tayini çıkmasının ardından Alanyaspor Yönetim kurulu üyeleri Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu eşliğinde kahvaltıda buluştular. Kahvaltıya, 2. Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Alper Saykal ve İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Serkan Akbaba’da katıldı. Yarbay Akbaba dün maç sonrası Trabzonspor yöneticilerinin yaptıkları sözlü ve fiili hareketlere seyirci kalması son derece manidar oldu.

DAHA ÖNCEDE SORUŞTURMA GEÇİRMİŞTİ

Aslen Karadeniz'li olan ve uzun zamandır Alanya’da görev yapan İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Serkan Akbaba için geçtiğimiz aylarda ‘Açığa alındı’ şeklinde söylemler ortaya atılmıştı. Serkan Yarbay için Alanya’nın önde gelen İş insanlarının şatafatlı, şaşalı doğum günlerinde bulunmak ve üzerindeki askeri elbise ile gece kulüplerinde boy göstermesi şeklinde iddialarda bulunulmuştu.