p>Alanya'da tiyatrocu- yazar 43 yaşındaki Nilbanu Engindeniz, kırsal kesimdeki okullarda çocuklara tiyatro eğitimi veriyor, kitaplarını ücretsiz dağıtıyor. Televizyon ekranlarında özellikle çocukların ilgiyle izlediği dizilerdeki senaryo yazarlığının yanında, tiyatro oyunculuğu ve yazdığı çocuk kitaplarıyla tanınan Nilbanu Engindeniz, yaklaşık 6 yıl önce Alanya'ya yerleşti. Çalışmalarını burada sürdüren Engindeniz, özellikle kırsal kesimdeki çocukların tiyatro ve sanattan uzak kalmaması için 'Orada bir köy var uzakta' adını verdiği proje geliştirdi. Proje kapsamında Alanya Belediyesi'nin desteğiyle ilçe sınırlarındaki 68 mahallede bulunan yaklaşık 200 okulu tek tek ziyaret eden Nilbanu Engindeniz, çocuklara ücretsiz drama ve tiyatro eğitimi verirken, onlara tiyatro oyunlarından sahneler sunuyor ve kitap dağıtıyor.
"ORADA BİR KÖY VAR UZAKTA"
Kırsaldaki çocukların kentte yaşayanlara göre imkanlarının kısıtlı olduğunu belirten Engindeniz, şöyle dedi: "Bu projeyi Alanya Belediyesi ile beraber organize ediyoruz. Projemize de 'Orada Bir Köy Var Uzakta' adını verdik. Projeyle köy okullarındaki çocuklarla küçük bir drama oyunu oynama ve yazmış olduğum kitapları çocuklar adına imzalama fırsatı buldum. Maddi beklentisi olmayan projemizin tek amacı köylerdeki çocuklara tiyatroyu, kitabı sevdirmek ve bir an dahi olsa gülmelerini sağlamak."
"BÜYÜK SEVGİ VAR"
Kırsal kesimlerdeki okullarda okuyan çocukların samimiyetine hayran kaldığını anlatan Engindeniz, gittiğikleri okullarda büyük sevgiyle karşılaştıklarını anlatırken şöyle konuştu: "Alanya'da yaşamış olup da hiç denizi görmemiş ve bana 'Deniz büyük mü?' diye soran çocuktan tutun da ikram olarak götürdüğümüz hamburger için 'annem çok acıkmıştır bunu ona götüreyim mi?' diyen çocuk var. Bana, kitapları imzalarken, 'para almayacak mısınız, ama ben büyüyünce para kazanıp size vereceğim' diyen erkek bakışlı 7 yaşındaki büyük adama kadar, ortada büyük bir sevgi var." Engindeniz, yaptıkları çalışmanın bir fotoğraf sergisiyle kamuoyuyla paylaşılacağını da kaydetti.