HABER - Gazete Alanya

Pastırma yazı denilen döneme giren Alanya’da hava sıcaklıkları gün içerisinde 27 dereceye kadar ulaşacak. Havanın hafta içerisinde açık ve az bulutlu olacağını belirten Meteorolojiye göre hafta içerisinde yağmur beklentisi bulunmuyor. Sıcaklıklar, mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredecek. Rüzgar ise Güney ve doğu yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette esecek.

PASTIRMA YAZI NEDİR?

Sonbahar mevsiminde birçok kişi tarafından duyabileceğiniz Pastırma yazı, ekim ayı sonu ile Kasım ayının ikinci haftası arasında ortaya çıkan sıcak hava durumuna verilen isimdir. Mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların seyretmesi gündüzlerin oldukça güneşli ve sıcak geceleri ise ayazın görüldüğü bu dönem Türkiye’de birçok insan tarafından Pastırma Yazı olarak adlandırılmaktadır. Türkiye’de bazı bölgeler “pastırma yazı sıcaklarını” bir kaç kez yaşamasına rağmen bazı bölgelerde hiç yaşanmamaktadır. Coğrafi bölgelere göre değişiklik göstermesine rağmen pastırma yazı sıcakları deyimi ülkemizde yer etmiştir.

PASTIRMA YAZI NE KADAR SÜRER?

Pastırma yazı sıcakları genellikle birkaç gün sürmesine rağmen etkisini 10 güne kadar da sürdürebilir. Tamamen iklimsel bir olaya verilen isim olması nedeniyle pastırma yazı sıcakları bulunduğunuz bölgeye göre değişiklik gösterebilir.