Gazipaşa Belediyesi Cimbiti’ye nohut ekti

banner18

Gazipaşa Belediyesi ilçede 1700 rakımlı Cimbiti Yaylası'ndaki 100 dekar araziye, nohut ekimi yaptı. Ekim sırasında bölgedeki doğal güzellikler de dronla havadan görüntülendi.

banner94
Gazipaşa Belediyesi Cimbiti’ye nohut ekti
12 Mayıs 2022 Perşembe 15:16

Gazipaşa'ya yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki, 1700 rakımlı Cimbiti Yaylası'nda kış boyu karla kaplı olan arazilerde nohut ekimine başlandı. Gazipaşa Belediyesi de geçen yıl nohut ekimi yaptığı yayladaki yaklaşık 100 dekar alanda 2 ton tohumu toprakla buluşturuldu. Gazipaşa Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nce yapılan ekim çalışmalarına Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özkurt da katıldı.

ÜRETİCİLERİMİZE ÖRNEK OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Başkan Mehmet Ali Yılmaz, amaçlarının üretim yapmak, çiftçilerin yanında olmak ve Cimbiti nohudunun tanıtımına katkı sağlamak olduğunu belirterek, " Bizler Ata’mızın izinde buradaki verimli topraklarımıza üç yıldır nohut ekimi yapıyoruz. Üretiyor, ürettiğimizi ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Her yıl ekim alanlarımızı artırıyor, lezzetiyle ünü her yere yayılan Cimbiti nohutumuzu markalaştırmaya çalışıyoruz. Üreticilerimize daha fazla ekim yapmaları için örnek oluyoruz.” İfadesini kullandı.

EKELİM, ÜRETELİM, HEP BİRLİKTE GELECEĞE GÜVENLE İLERLEYELİM

Konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarım ve üretimle ilgili sözlerine yer veren Başkan Yılmaz, "Türkiye’nin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür. Eğer milletimizin büyük çoğunluğu çiftçi olmasaydı, biz bugün dünya üzerinde olmayacaktık. Milli ekonominin temeli tarımdır. Tüketici yaşamak iyi değildir. Üretici olalım.” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüze ve siz değerli hemşehrilerimize Cimbiti yaylamızdan selam olsun. Ekim aşamasından hasat sonuna kadar burada emek ve özveriyle çalışan ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Buradan yaylalarda tarlası olan vatandaşlarımızı ekim yapmaya çağırıyorum. Ekelim, üretelim, hep birlikte geleceğe güvenle ilerleyelim.” İfadesiyle herkesi üretim yapmaya davet etti. Yaz sonunda Cimbiti Yaylasından hasat kaldırmayı hedefleyen belediye ekipleri, elde edilen ürünü ihtiyaç sahibi vatandaşlarla ve üreticilerle paylaşacak.

banner77
banner134
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.