Gazipaşa’da bu yıl 13.’sü düzenlenen Tarım Fuarı 11 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00’de açıldı. Fuar açılışına Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Kaymakam Refiki Durdu Yavuz Öğüt, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İlçe Jandarma Komutanı Ökkeş Yılmaz, Gazipaşa Tarım, Kültür, Turizm, Eğitim ve Yardım Derneği Başkanı Hüsnü Doğan, Siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, firmalar ve vatandaşlar katıldı. Çok sayıda firmanın katıldığı fuarda Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve beraberindekiler esnafları ziyaret ederek herkese bol bereketli fuarlar diledi.

BÖYLE GÜZEL BİR İLÇEDE BELEDİYE BAŞKANI OLARAK ÇALIŞTIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

 Fuar açılışında konuşan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Gazipaşa bir tarım şehri, bir üretim şehridir. Gazipaşa deyince herkesin aklına tarım gelir, turfanda sebzecilik gelir, tropikal meyveler gelir. Biz sabahın erken saatinden geç saatlere kadar her gün üreten ve dünyanın birçok ülkesine ihracat yapan bir ilçeyiz. Hem iklim olarak hem de toprak verimliliği olarak çok güzel bir coğrafyada yaşıyoruz. Böyle güzel bir ilçede Belediye Başkanı olarak çalışmaktan, sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum.” dedi.

İLÇEMİZİN GELECEĞİ İÇİN TARIM FUARINA ÖNEM VERİYORUZ

 Salgın hastalık nedeniyle geçtiğimiz yıl tarım fuarının açılamadığını, bu yıl şartların da uygun olmasıyla fuarın açıldığını belirten Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Fuarlar, üreticimizi son teknolojik gelişmeler ile tanıştırıyor. Aynı zamanda tarım teknolojisi üreten firmalarımızın ürünlerini tanıtmaları açısından da son derece önem arz ediyor. Bizler ilçemizin geleceği ve ekonomik gelişmişliğini artırmak için tarım fuarına önem veriyoruz. Tarımın, çiftçilerimizin ve tarımsal üretimi destekleyen fuarların her zaman yanındayız. Fuarımıza destek veren başta sayın kaymakamımız olmak üzere, Gazipaşa İlçe Tarım Müdürlüğü’ne, Gazipaşa Ziraat Odası’na, BATEM’e Gazipaşa Tarım, Kültür, Turizm, Eğitim ve Yardım derneğine ve firmalarımıza teşekkür ediyorum. Burada bizlerle olduğunuz için siz değerli katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum.” diyerek fuara katılan herkese teşekkür etti.

GAZİPAŞA BELEDİYESİ OLARAK ÜRETİM FAALİYETLERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

“Milli ekonominin temeli tarımdır. Tüketici yaşamak iyi değildir. Üretici olalım.” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü saygı ve minnetle anıyorum diyerek sözlerine devam eden Başkan Yılmaz, “Biz Gazipaşa Belediyesi olarak her zaman Ata’mızın izinde üretim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Göreve gelir gelmez açtığımız Bitki üretim tesisimizde ağaç, çiçek ve fide üretimi yapıyoruz. Vatandaşlarımızın da desteğiyle yayladaki arazilerimize nohut ekiyoruz. Ata tohumumuz olan Karakılçık buğdayını ekiyoruz. Elde edilen ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla ve üreticilerimizle paylaşıyoruz. Her zaman her koşulda üreticimizle birlikteyiz. Tarım bizim geleceğimizdir. Ekelim, üretelim, hep birlikte geleceğe güvenle ilerleyelim. ”ifadesiyle herkesi tarımsal üretim yapmaya davet etti.

FUAR 14 MAYIS’TA SONA ERECEK

Çok sayıda firmanın katıldığı Gazipaşa Tarım Fuarı 14 Mayıs Cumartesi akşam saatlerine kadar çeşitli etkinliklere sahne olacak. Tanıtımı, kültürü ve eğlenceyi aynı anda içinde barındıran Gazipaşa Tarım Fuarı’nda, üreticilere yönelik eğitim seminerleri de düzenlenecek. Tarım Fuarı, ikinci gününde saat 09.00’da kapılarını açacak. 12 Mayıs günü saat 14.00’te Fuar Seminer Alanı’nda BATEM’de görevli Yüksek Ziraat Mühendisi Alper Arslan tarafından “Avokado Yetiştiriciliği ve Çeşitleri” konusunda Gazipaşalı üreticilere seminer verilecek. Fuar; üçüncü gününde de kapılarını saat 09.00’da açacak. Aynı gün saat 14.00’te BATEM’de görevli Yüksek Ziraat Mühendisi Dilek Güven, üreticilere “Tropik Meyveler ve Bölgemizdeki Geleceği” konulu seminer verecek. Aynı günün akşamında Gazipaşa Musiki Derneği’nin hazırladığı Türk Halk Müziği konserinde Gazipaşalıların kulaklarının pası silinecek. Gazipaşa Tarım Fuarı, 14 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.