p>Alanya Liman bölgesi şu günlerde bir yeni isimle hizmete devam etmeyi düşünen girişimcilerin hummalı bir çalışmasına şahitlik ediyor.
Yıllarca Harbour Restaurant ismiyle Alanya'mıza hizmet eden müessese şimdi müstecirlerinin degişmesiyle artık yeni bir isimle hizmeti planlıyor olsa gerek tüm eski ismi barındıran levhaları indirildi.
Yenilik yenileşme taze bir ruh her zaman yeni bir heyecan iyidir.
İyidir iyi olmaya da bu iyilikte yenilikte kurallara bağlı kalınarak mevcut imar ve ruhsat şartları anlamında ölçülere uygun işletmeler olmalıdır.
Şayet ölçü elden kaçar sınır tanımaz tavırlar ve hareketler bunların yerini alırsa durum çirkinleşir. 
Bu pervasız olarak da diye niteleyebilecegimiz davranışlar bakın Alanya Liman meydanını ne hale getirdi.
Limanın özelleşmesini takiben yapılagelenler herhalde Alanya'mız için iyi olmadı estetik anlamda da Alanya siluetini olumsuz etkiledi.
Bu konular ciddiyetle ele alınmaz başıboşluk meydan bulmaya devam ederse herhalde teknelerle tura çıkanlar Alanya resmi çekme ihtiyacı duymaz hale gelirler. Bu bozuk siluet resmetme  arzusunu ortadan kaldırır yok eder.
Hiç hatırdan çıkarılmalıdır ki bu bölge Alanya için tüm Dünya için özel bir alan oldugu gibi aynı zamanda da koruma altındadır.
Birinci derece tarihi ve arkeolojik sit alanının etki bölgesinde koruma ve gözetim altındadır.
Antalya Koruma Kurulu bu bölgeyi mutlak surette kontrolünde tutmalı ve yaptırımcı olmalıdır.
Burada oluşan işletmelerin kafalarına göre davranış sergilemeleri imar kurallarını hiçe saymaları bacalarından zehirle beraber yağ salarak heleki Kızıl Kule gibi önemli bir kültür mirasının direk yanında bölgeyi olumsuz etkilememelidirler.
Hiç kimsenin ticari faaliyeti bizi ilgilendirmez kazancı bizi ilgilendirmez ancak çevreye olan duyarlılığı yoksa zarar veriyorsa o zaman duruma duyarsız kalmamız beklenemez beklenmemelidir.Bu bizler için oldugu kadar yetkililer içinde geçerlidir kanımca.
Güzelleştirme adı altında degiştirme olumsuz etkileme olmamalıdır.