p>Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Eski Bakan Elvan’ı kapıda karşılayan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALTSO’nun yönetim kurulu faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALTSO’nun yürüttüğü projeler başta olmak üzere, Doğalgaz Kampanyası, AKDAĞ Kayak Merkezi, Gazipaşa Havalimanı gibi Alanya için büyük önem taşıyan projeler hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.
ALANYA DEVLET ÜNİVERSİTESİ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a onaylatılan ardından da Resmi Gazete’de yayınlanan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin ilçemize sosyal ve ekonomik olarak büyük katkılarının olacağını üyelere aktaran Başkan Şahin, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım" dedi.
AKDAĞ KAYAK MERKEZİ
Başkan Şahin, Alanya’da 12 ay turizm hedefi için AKDAĞ Kayak Merkezi’nin öneminden bahsederek, “Bin ve 5 Binlik planları yapıyoruz. Bunlar yapılmasaydı süreç çok yavaş ilerleyecekti. Amacımız burayı Alanya’ya kazandırmak. İsteğimiz de burayı Alanya Belediyesi işletsin ve yine Alanya’mız kazansın yönündedir” dedi.
BAŞKAN ŞAHİN’İN ELVAN’DAN TALEPLERİ
Gazipaşa Havalimanı’nın giriş ve park alanı genişletme çalışmaları ve Telekom, Devlet Hastanesi ile Alantur bölgesine köprülü kavşak yapılması hususunda Eski Bakan Elvan’dan destek isteyen Başkan Şahin, “Alanya-Antalya çevre yolu, Antalya-Alanya raylı sistem, doğalgaz, köprülü kavşaklar ve havalimanımız konusunda Sayın Bakanımız Elvan’ın desteklerini bekliyoruz. Ayrıca ilçemize yapılan projelere her türlü desteği verdiği için kendisine tekrardan teşekkür ederim” dedi. Başkan Şahin’in ardından söz alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan ise Alanya’ya yapılması gündemde olan projeler hakkında bilgi verdi. Toplantının sonunda ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan’a, ALTSO’da katıldığı toplantının anısına Alaaddin Keykubat’ın el işçiliğiyle yapılan minyatür heykelini hediye etti.