Başarısında okulu ve öğretmenlerinin önemli payı olduğunu belirten Ben Osinski Matematik ve İngilizce’nin kendisi için özel bir yeri olduğunu belirterek, SAT sınavlarının zor olmadığını ifade ederek soruları kolaylıkla çözdüğünü aktarıyor. Üniversite eğitimini Amerika’da devam ettireceğini vurgulayan Alaaddin Keykubat Koleji öğrencisi Ben Osinski, meslek olarak ise Fizik bölümünü seçerek ileride bilim adamı olmayı hedeflediğini söyledi. SAT sınavında Türkiye adına önemli bir başarıya imza atan Ben Osinski’yi Matematikte öğretmeni Hüseyin Baysal, İngilizcede ise Elif Bayrak hazırlamış.

ÖNEMLİ BAŞARILARI VAR

Ben Osinski, geçen yıl kitap yazmış ve tüm kitap marketlerde yerini almıştı. Başarılı öğrencinin pandemi öncesinde birçok farklı şehirde birçok öğrenci topluluğuna Fizik üzerine bilim konferansları verdiği aynı zamanda pandemi ile birlikte online olarak uluslararası seminerler verdiğini biliniyor.

HEDEFİMİZ HARVARD, MIT, YALE

Alaaddin Keykubat Koleji rehberlik öğretmeni Aykut Başol ise “Ben Osinski uzun yıllardır öğrencimiz ve her öğrencimizle yaptığımız gibi Ben ile de uzun ve kısa vadeli planlar yaptık. Uzun süredir Fizik üzerine çok ciddi çalışmaları var ve yaptığımız araştırmalar neticesinde Harvard, MIT, Yale gibi üniversiteler şu an için ön plana çıkıyor ve öğrencimizi o üniversitelerden bir tanesine yerleştirmeyi hedefliyoruz. Gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim ki yeni bir bilim insanı geliyor” dedi.

SAT (Scholastic Aptitude Test) Amerika’daki yüksekokul ve üniversitelere girişte hem Amerikan vatandaşları hem de yabancı uyruklu öğrenciler tarafından tercih edilen ve uluslararası geçerliliği olan bir sınavdır. İngilizce uygulanan SAT, Harvard, Yale gibi saygın üniversiteler ile ABD ve Avrupa’daki 3200 üniversitede eğitim görmek için girilmesi gereken bir sınav.