Isparta Belediyesi tarafından 49 dönüm orman alanı içerisinde inşa edilen ve 9 ay önce hizmete açılan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilite Merkezi'nde sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, hasta ve yaralı hayvanların tedavisi, hayvanların sahiplendirilmesi ve aşılanması gibi hizmetler veriliyor.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, merkezde 9 ayda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, 1288 sokak hayvanının merkeze getirildiğini, bunların 483'ünün kısırlaştırıldığını, 805'inin de tedavi edildiğini aktardı. Merkeze getirilen hayvanların tamamının aşılandığını belirten Başkan Günaydın, kısırlaştırma işlemi yapılan 483 hayvanın da alındığı yerlere bırakıldığını söyledi.

107 sokak hayvanının bu merkezde sahiplendirildiğini kaydeden Başkan Günaydın, "Merkezimizde sahiplendirme işlemlerini tamamen ücretsiz yapıyoruz. Herhangi bir hayvanın alınıp satılan bir eşya olarak görülmesini asla istemiyorum. Bu sebeple halkımızdan ricam, hayvan sahiplenmek isteyenlerin merkezimize gelmeleridir" dedi.

Alanında profesyonelleşmiş 4 veteriner hekimin 24 saat esasına dayalı olarak merkezde görev yaptığını anlatan Başkan Yusuf Ziya Günaydın, yaralı, hasta veya aşısız sokak hayvanlarının kendilerine bildirilebileceğini söyledi.