Profesyonel Base Jumper - Wingsuit Flier ve Türkiye’deki tek Wingsuit Base Jumper  pilotu Cengiz Koçak, Ermenek’in dağlık coğrafyasında yeni atlayış noktaları bulmak ve eklemek için araştırma ve atlamalarını sürdürüyor.

Bu çerçevede tarihi Mennan Kalesi’nin yer aldığı Küçük Kır Dağı’ndan iki atlayış gerçekleştirdi. Atlayışlarının ardından Cengiz Koçak, “Wingsuit genellikle Türkiye’de yarasa adam diye bilinmesine rağmen doğrusu sincap adam bence. Şu an Ermenek Mennan Kalesi’nin 800 metre kuzey batısında bir alanda iniş yaptım. Dün açtığımız ‘Küçük Kara Balık’ exitine ek olarak bugün yeni bir exit açtık. Bu alan dünya Wingsuit haritasına girecek. Bu dataları yayınlamakla dünyadaki diğer Wingsuit pilotları, bu işlediğim koordinatlarla atlayış yapabilecekler. Böylece bu line literatüre kazandırılmış oldu.”

Cengiz Koçak araştırmalarına devam edeceği Ermenek hakkında da şunları söyledi:

“Ermenek doğa sporları açısından baraj gölü, dağlar, orman, çevresindeki uçurumlar ve kanyonları ile doğa sporlarına ev sahipliği yapabilecek çok özel bir yer. Ermenek’te henüz beşinci günümdeyim ve gördüklerim beni çok şaşırttı. Daha önce görmemiş olmam aslında benim ayıbım. Bu araştırma ve çalışmalar devam edecek. Böylece Ermenek’te sürdürülebilir  çok güzel bir projeye imza attık ve yıllar sonra şu an doğmamış olan çocuklar bunların meyvelerinden yararlanacak” dedi.

Profesyonel Yamaç paraşüt pilotu- Base Jumper-Wingsuit Flier Ferdi Toy ise, “15 yıldır uçuş yapıyorum. Cengiz Koçak ile ‘why not’ yani ‘neden olmasın’ adlı bir takımımız var. Takım olarak Türkiye’deki değişik noktaları gezerek farklı değerleri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu anlamda Ermenek’teki arkadaşlarımızın daveti üzerine buraya geldik. Çok güzel atlayış noktaları olduğunu gördük. Az sonra ben de yamaç paraşütü ile Ermenek Kale’sinden bir uçuş yapacağım. Hava ve manzara harika gözüküyor. Gölün ve Ermenek’in üzerinde çok güzel bir uçuş beni bekliyor” dedi.

Ermenek ve Turkuaz Gölü üzerinde 2 saatlik uçuşunun ardından göl kenarına inen Ferdi Toy yaptığı uçuşa ilişkinde:

“Ermenek üzerinde yaklaşık 2700 metreye yükseldim ve muhteşem baraj gölü manzarasını seyrettim. Hava biraz zorlu idi, uçuş biraz yordu ama manzaraya değdi. Gölün kenarında yamaç paraşütü sporu için oldukça uygun iniş alanları var. Biraz düzenleme ve tesisleşme ile burada yamaç paraşütü ile güzel uçuşlar yapılabileceğine inanıyorum” dedi.

İlhami Etçi - DHA - Ermenek