Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda düzenlenen programa Kaymakam Ergün Baysal, Finike Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Tuna, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Alper Yalçın, Emniyet Müdürü Ömer Engin Genç, Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Kaymakam Ergün Baysal, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün en müstesna günlerden biri olduğunu belirterek, "Öğrenme arzusu öyle ulvi bir amaç ki insanın kendini tekâmül ettirmesi, toplumuna, ülkesine ve insanına hizmet etmesinin temelini oluşturuyor. Öğretmenlerimiz bir medeniyetin inşasında önemli roller üstleniyor. Bilginin, teknolojinin, değişimin çok hızlı olduğu bu dönemde ulusumuzun ve milletimizin ilerleyebilmesi için aklı hür, fikri hür, vicdanı hür nesiller yetişmesi gerekiyor. Bu noktada öğretmenlerimiz bu sürecin en kilit noktasını işgal ediyor" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, tüm öğretmenlerin gününü kutlayarak, "Öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği elbette ki bir günlük programla anmak, onun önemini anlamamız açısından yeterli olmayacaktır. Öğretmenlik her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibidir. Öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından mesleğe yeni başlayan aday öğretmenler, 50. Yıl Anaokulu Müdürü Mehtap Gökdemir eşliğinde yemin etti. Öğrenciler, öğretmenleri için yazdığı ve ilçe genelinde dereceye giren şiir ve kompozisyonu okudu. Öğretmenler tarafından hazırlanan müzik dinletisi ise davetliler tarafından büyük beğeniyle izlendi. Program, öğretmenler arasında yapılan çeşitli spor karşılaşmalarında dereceye giren öğretmenlere, şiir ve kompozisyon dalında birinci olan öğrencilere ödül verildi.