ÖZEL HABER – Yüksel SOYLU

Daha yeşil bir Türkiye için tüm yurtta fidanların toprakla buluşacağı kampanya geçtiğimiz aylarda Tarım ve Orman Bakanlığının başlattığı ‘Geleceğe Nefes’ adı altındaki kampanyada 11 milyon fidan dikilmişti. 2019 yılının 11 Kasım’da 11 milyon 47 bin 430 fidan dikilmesi hedeflenirken alınan karar ile 11 Kasım’dan sonra da fidanlar dikilmeye devam edileceği yetkililerce açıklanmıştı.

Alanya’da ise bu kampanyanın zıttı yaşanırken, şehir merkezin de bulunan Villa Okan turistik restoran yetkilileri üç daire yüksekliğindeki yaklaşık 20 metrelik palmiye ağacını motor testeresiyle parça parça keserek ağaç katliamına imza atmış oldu.

BELEDİYE OLANLARI İZLEMEKLE YETİNDİ

Gündüz vaktinde göz göre göre ağaç katliamı yapılan bu olay karşısında Belediye yetkililerinden hiç bir yetkilinin ses çıkarmamasına karşılık, çevre sakinleri tarafından büyük tepkiye neden oldu. İlk önce itfaiyecilerin kullandığı sepetli bir merdiven aracı ile palmiye ağacının dalları ve üst kısmı kesildi. Daha sonra palmiye ağacı gövdesi elli santim parçalar halinde kesilerek yok edildi. Çevre sakinleri bu olaya değinerek, "Devlet ağaç dikmeyi teşvik ederken bazı sorumsuz kişiler ağaç katliamı yaparak adeta şehrimizi yeşillikten mahrum ediyoruz." diye serzenişte bulundular.